Лидерът на ”Ислямска държава” се самовзриви (видео)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
130

Лидерът на “Ислямска държава”(ИД) Абу ал Хасан ал Хашеми ал Курейши, който е бил ликвидиран в средата на октомври в Сирия, се е самовзривил, след като е бил обкръжен заедно със сподвижниците си от местни бойци в град Джасем, съобщиха пред Ройтерс участници в операцията.

 

 

Американската армия съобщи вчера, че лидерът на ИД е бил убит при операция на бунтовническата Свободната сирийска армия в югозападната сирийска провинция Дараа.

 

Провинцията премина под контрола на сирийската армия след сключено през 2018 г. с посредничеството на Русия споразумение за помирение, което върна контрола над Южна Сирия на Дамаск.

 

Курейши и негови сподвижници са били открити в скривалище в къща, казаха източниците. Сред тях са бойци от Свободната сирийска армия и роднини на загинали при операцията, както и жители на град Джасем.

 

“Лидерът и негов сподвижник се самовзривили с колани с експлозиви, след като нашите бойци успяха да щурмуват тяхното скривалище”, каза Салем ал Хорани, жител на Джасем и бивш боец, участвал в обсадата на три къщи, където била открита клетка на ИД.

 

ИД е избрала Абу ал Хюсейн ал Хюсейни ал Курейши за свой нов лидер, съобщи говорител на групировката.

 

Говорителят каза, че предишният лидер е “загинал в битка с враговете на Бог“, без да се оповестява допълнителна информация.
frognews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!