“Левски” загуби Йовов за следващия един месец

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
482

Старши треньорът на "Левски" Ясен Петров ще трябва да се справя без един от основните си футболисти Христо Йовов

в следващия един месец. Ветеранът е скъсал мускулни влакна в бедрото си на мача с “Калмар” и ще има нужда от дълга почивка за пълно възстановяване.

Йовов беше сменен в 22-ата минута на двубоя с шведите при резултат 1:0 за българите. Той играеше с тази травма от доста време, но не получи почивка заради поредицата важни мачове.

Йовов се подвизава предимно в аталуващ план, но заради липсата на партньор на Владимир Гаджев в по-задната част на халфовата линия, беше използван като дефанзивен халф. На негово място в мача с “Калмар” влезе младият Лъчезар Балтанов, който се справи със задачата си.

Проблемите за Петров обаче идват за двубоя с “Локомотив” (София). Освен на Йовов, той няма да може да разчита и на Гаджев, който е наказан. Така Балтанов остава единственият избор за халфовата линия и евентуално за негов партньор може да бъде избран новопривлеченият Калин Щърков.

Проблеми след двубоя с шведите има и централният бранител Йордан Милиев. Той получи аркада на срещата в четвъртък и затова не се включи във възстановителната тренировка на отбора. Все пак се очаква защитникът да е на линия за двубоя с червено-черните в понеделник.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!