Летище „Гетуик“ затваря единия си терминал заради липсата на туристи

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
244

„Лондон Сити“ също обяви, че спира работа за няколко седмици

Снимка: Wikipedia
Второто най-натоварено летище в Лондон, „Гетуик“, ще затвори временно един от двата си терминала от следващата седмица. Причината е сривът на полети в световен мащаб и липсата на пътници заради пандемията от COVID-19, съобщи говорител на летището, цитиран от Reuters.

От там уточниха, че ще бъде затворен северният терминал, който се използва включително и от британската нискотарифна авиокомпания EasyJet. Колко дълго обаче ще остане затворен, не става ясно.

Летище „Лондон Сити“ обяви по-рано, че спира работа за няколко седмици, а „Хийтроу“ и „Станстед“ отчитат огромен спад на пътническия поток заради ограниченията, свързани с коронавируса, отбелязва Sky News. Летищните оператори по цял свят започнаха преговори с правителствата за спасителен пакет, тъй като разходите им спадат до рекордно ниски нива.

Припомняме, че преди дни финансовият министър на Обединеното кралство Руши Сунак отказа държавна помощ за авиационната индустрия в страната, като заяви, че първо трябва да се търсят други варианти, а не веднага да се моли правителството за помощ. По думите му правителството ще се намеси, само когато „другите възможности са се изчерпали“ и призова превозвачите да се обърнат първо към своите акционери за помощ.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!