Лейбъристите няма да подкрепят непроменено споразумението за Brexit

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
49

Засега Джереми Корбин е песимист за изхода от гласуването, насрочено за 3 юни
Снимка: БТА
Лидерът на британската опозиция Джереми Корбин заяви, че няма да подкрепи новия опит на премиера Тереза Мей да прокара споразумението си за Brexit, ако то не е променено фундаментално спрямо предишното, което беше отхвърлено на три пъти от парламента.

„Все още не сме виждали какъвто и да е вариант на новия законопроект, но нищо, от което досега съм чул, не ме кара да вярвам, че той ще бъде коренно различен от предишния законопроект, който беше представен, така че отсега не го подкрепяме“, каза Джереми Корбин в интервю за BBC.

Пред вестник Sunday Times Тереза Мей заяви, че ще представи „ново смело предложение“ пред депутатите, в което ще има „подобрен пакет от мерки“. Това е последният опит, който ще направи британския премиер, за да получи одобрението на парламента и Великобритания да напусне ЕС в края на октомври по систематизиран начин. Мей обеща да подаде оставка след гласуването, което е планирано за 3 юни.

economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!