Лазар Колев обжалва доживотната присъда

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
894

Защитниците на Лазар Колев, осъден на доживотна присъда без право на замяна за убийството на сестрите Белнейски, ще внесат жалба в Пазарджишкия окръжен съд за допуснати груби нарушения по време на процеса. Това съобщи за Дарик адвокат Марин Марковски.

Той е категоричен, че ще обжалват присъдата пред Пловдивския апелативен.
По думите му в жалбата ще поискат това, което им бе отказано на първа инстанция. В документа на адвокатите Марковски – баща и син, е посочено, че присъдата на магистратите не е обоснована, изготвеният обвинителен акт не доказва участието на 31-годишния Колев в престъпленията, в които е обвинен. Освен това според тях представените пред съдебния състав експертизи са противоречиви.
Защитата на Колев ще поиска също пред Пловдивския апелативен съд да бъдат изслушани СРС-та, за които прокуратурата твърди, че са изготвени от подслушвателните устройства, монтирани в якето на ключовия свидетел по делото Владимир Славов-Иширковеца. За него адвокатите на Колев са категорични, че е лъжесвидетел.
Според адвокат Марин Марковски жалбата на осъдения за убийството на Росица и Христина Белнейски ще се гледа пред Апелативен съд-Пловдив през септември, след лятната отпуска, тъй като материалите по делото са много обемни.
В края на миналата седмица Пазарджишкият окръжен съд постанови доживотна присъда без право на замяна на Лазар Колев за жестокото убийство на сестрите Белнейски. Той е осъден на по15 години затвор за двете изнасилвания на Росица и Христина, доживотен затвор без право на замяна за всяко едно от убийствата и 20 години затвор за блудство с по-малката сестра Христина.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!