Кунева иска международни наблюдатели на изборите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
664

„Ще настоявам пред Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа (ОССЕ) да осигурят международни наблюдатели за изборите. Това, че през 2011-та година, вече като член на Европейския съюз, в България има притеснения за честността на изборите и демокрацията, е силен сигнал, че сме тръгнали по спиралата надолу", заяви гражданският кандидат за президент Меглена Кунева в Монтана, където присъства на представянето на членовете от Инициативния комитет от града.

Според нея управляващите трябва сами да поискат наблюдатели за да има справедливи избори.
„Ако управляващите имат чувство за съхранение, дори не чувството за справедливост, би трябвало самите те да поискат наблюдатели,” подчерта още тя.
Тя смята, че на изборите така може да се получи ситуацията, че загубилите кандидати няма да признаят, че са загубили по правилата.
„700 000 души е разликата между лицата, регистрирани при преброяването и вписаните в избирателните списъци. Този факт съобщи проф. Михаил Константинов, но никой не му обръща внимание. Затова нито един от загубилите кандидати няма да признае, че е загубил по правилата. Но и този, който спечели, няма да е спечелил по правилата,” подчерта Кунева .
Кандидат-президентът припомни, че в нито една европейска държава няма такъв случай, минстърът на вътрешните работи да участва като председател на предизборния щаб на управляващата партия.
Според нея Бойко Борисов ще е кандидатът на ГЕРБ за президент.
Сред 18-те членове на Инициативния комитет от Монтана, който издига Меглена Кунева за президент, влизат учители, лекари, адвокати, бизнесмени .
Документите за регистрация на комитета бяха внесени в петък в Централната избирателна комисия.
По-късно Меглена Кунева проведе срещи с обществеността в Берковица и във Вършец. Обсъдени бяха отсъствието на активен бизнес в тази част на страната, масовото обезлюдяване на селата и ниските пенсии.
Кандидатът за президент подчерта необходимостта от подобряване на инфраструктурата в региона и се обяви за изготвянето на стратегия за развитието на Северозападна България, в която да бъдат посочени конкретни срокове за изпълнението й.
По-рано в съботния ден Кунева присъства на празничната литургия по повод празника Преображение Господне в храма „Свети Димитър” в град Видин. Меглена Кунева посети и Лопушанския манастир и се поклони пред копие на Чудотворната икона на Богородица с младенеца, пристигнала от най-големия манастир в Кипър.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!