Криза: По 3000 кражби на гориво на ден във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
622

Отчетен е 39-процентен ръст

Снимка: БГНЕС

Увеличаващите се цени на горивата са довели до серия от инциденти, при които шофьори, заредили колите си или бягат от бензиностанциите, без да са платили или просто казват, че нямат с какво да платят, коментира БНР.

По данни на специализирани компании, които следят плащанията по бензиностанциите и гаражите, за периода януари – март е отбелязан 39-процентен ръст на съобщенията за неизвършени плащания.

Ник Фишър, който е директор на една от тези компании – Forecourt Eye, е цитиран от вестник „Гардиън“ да казва, че се наблюдават по 3000 кражби на гориво на ден.

От Британския синдикат за петролна сигурност пък съобщиха, че опитите за кражби на гориво са се увеличили с 22% през първата седмица на юни в сравнение със същия период през май.

От Британската асоциация на автомобилистите заявиха, че когато цените на горивата по бензиностанциите достигнат рекордни нива, се увеличават и кражбите, както по самите бензиностанции, така и директно от резервоарите на автомобили.

Люк Бодсет от асоциацията каза, че понякога гориво се краде, защото някои хора са силно зависими от превозното си средство просто за да могат да отидат на работа, но парите не стигат при високите цени и това е отчаян акт, но след това вече идва и организираната престъпност, защото се отваря благодатна ниша за кражба на доходоносен, много търсен и лесен за продажба продукт.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!