Криптомагнат плати 4.57 млн. долара за обяд с Уорън Бъфет

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
249

За 20-а поредна година милиардерът участва в благотворителната инициатива
Скептичният спрямо криптовалутите Уорън Бъфет ще обядва с bitcoin ентусиаст в името на благотворителността. Предприемачът Джъстин Сън предложи 4.57 млн. долара на благотворителен търг, за да обядва с легендарния инвеститор.

Сън стартира криптовалутата TRX през 2017 г. Той основава и мрежата Tron – операционна система, базирана на технологията blockchain, която е в основата на криптовалутите.

Бъфет многократно критикува криптовалутите, дори наричайки bitcoin “отрова за плъхове на квадрат”. Главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway често сравнява криптовалутите със златото, казвайки, че и двата актива са строго спекулативни и не произвеждат печалби и дивиденти, както акциите.

Джъстин Сън обаче е горещ защитник на криптовалутите.

Представител на Бъфет коментира пред Reuters, че Оракулът от Омаха е “възхитен”, че Сън е спечелил търга и “очаква с нетърпение” срещата с него.

Тази година е 20-ата по ред, в която Бъфет обявява търг за обяд, като парите, които хората дават, за да седнат на една маса с него, отиват за Glide – благотворителна организация, базирана в Сан Франциско, която предоставя медицински грижи и друга помощ за най-нуждаещите се.

“Единствената универсална характеристика на всички победители е, че те прекарват времето приятно и че отделените пари са си заслужавали”, каза той в изявление за пресата.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!