Корбин: Brexit без сделка е „Brexit в полза на Тръмп“

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
111

Очаква се лидерът на лейбъристите да поиска вот на недоверие

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин отложи срещата с другите опозиционни партии, на която трябваше да се обсъди Brexit без сделка. Сега очакванията са той да поиска вот на недоверие. В случай че вотът успее, Корбин ще опита да отложи излизането на Великобритания от Евросъюза и да поиска нови парламентарни избори, прогнозират анализатори.

Корбин изрази вчера опасенията си във връзка с евентуален Brexit без сделка. В статия за вестник Independent лидерът на опозицията твърди, че Brexit без сделка “означава Brexit в полза на Тръмп”.

Корбин изразява съжаление, че премиерът Борис Джонсън е демонстрирал близост с американския президент по време на срещата на Г-7. Тръмп обеща на Лондон “бързо и голямо” търговско споразумение след развода с Брюксел.

“Вариантът “без сделка” няма да ни даде суверенитет, а ще ни постави под игото на Тръмп и на големите американски компании”, написа още Корбин. Според него парламентарните избори са най-добрият начин да бъде предотвратен Brexit без сделка.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!