Колети – бомби избухнаха в САЩ

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
568

Два пощенски пакета са експлодирали в две отделни правителствени сгради в щата Мериленд, но пострадали няма, съобщава АФП, като цитира местно радио.

Щатските агенции са преустановили всякакви пощенски пратки до приключване на разследването.
Според Си Ен Ен осем души са ранени, като четирима от тях са приети в болница. АФП съобщава за един ранен.
Единият пакет е избухнал в сграда в централния град Анаполис, а другият – в Департамента по транспорт в друга част на щата.
Пожелал анонимност официален източник е уточнил пред АФП, че няма пострадали при нито единия от двата инцидента, въпреки че пакетите са се възпламенили при отварянето им.
В началото на ноември миналата година Ал Кайда в Йемен пое отговорност за изпращането на колети бомби, открити във Великобритания и Дубай, както и за взривяването на товарен самолет през септември в Дубай.
Часове след колетите – бомби в САЩ стана ясно, че британската полиция е засилила мерките за сигурност и е разположила допълнителни служители на ключови места в столицата, след като британското разузнаване е получило информация, че е възможно терористи да планират нападение.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!