Кметът на Варна Иван Портних е привикан на разпит в прокуратурата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
33

Изпратена му е призовка заради пукнатата през 2019 година тръба във Варненското езеро

Окръжната прокуратура е изпратила призовка на кмета Иван Портних заради пукнатата през 2019 година тръба във Варненското езеро. Това съобщиха от пресцентъра на общината в крайморския град.

Портних е призован да се яви в прокуратурата на 6 юни. Той е уведомил за случилото се адвокатите си.
Агенця “Фокус” съобщава, че градоначалникът на морската столица ще трябва да дава обяснения по два казуса – “Езерото” и “Дупката” в центъра.

В началото на месец май кметът на Варна Иван Портник коментира, че “проблемът с Пловдивския панаир е пловдивски”.

На брифинг за медиите той поясни, че целият казус с панаира идвал от Костово време: “Тогава той е бил приватизиран докато зам.-министър е била сегашната лидерка на БСП – Корнелия Нинова”, категоричен бе Портних.
Според него след това Гуцанов, който в момента е неин заместник в партията, а тогава е бил в Общинския съвет на Варна, е “проспал” вдигането на акциите на Търговски дом – Дупката в морския град, стана ясно още от думите на Портних.

“През 2017 г. получаваме акциите за Дупката. Единственото ни желание е било да си оправим тази язва на Варна. Никой не направи нищо за това. Но преди избори тази тема се вади винаги”, обясни още Портних на 10.05.2023г . във Варна.
Той допълни, че Община Варна не е дала и стотинка за Дупката. “Всичко от наша страна е изрядно”, каза още кметът на Варна.

Поводът за коментара му беше сигнал на депутата Стела Николова до прокуратурата.

Портних добави, че вече са му направили над 120 проверки.

Търси се отговорност за канализационната тръба под Варненското езеро. Наблюдаващите прокурори трябва да решат дали да отстранят от длъжност Портних.
Преди близо две години институциите във Варна научават за авария на канализационна тръба, която минава през Варненското езеро, но в продължение на цели девет месеца по-късно, милиони кубични метри фекални води вече са в езерото.

Повече от година по-късно тръбата бе подменена и мръсната вода спря да се излива в езерото. Тогава тръбопроводът обаче не беше закопан под дъното на Варненското езеро, какъвто беше планът.

През следващите месеци последваха нови аварии и нови ремонти. В това време още боклуци оцветяваха водата в кафяво.

Източник: БТА/Мила Едрева, Агенция “Фокус”
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!