Кметът на Лондон подготвя нови правила за застрояване в града

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
83

Премахват се ограниченията за гъстотата на застрояване, половината нови жилища ще са достъпни, определят се и нови „коридори за растеж“
Снимка: Архив Ройтерс
Кметът на Лондон Садик Хан е решил да премахне съществуващите правила за планиране в града и иска от строителните компании да изграждат жилища с по-висока плътност, за да се увеличи броят им, пише онлайн изданието property-wire.com.
Хан е решил да премахне ограниченията за гъстотата на застрояване. Същевременно той въвежда изискване 50% от новите жилища да са достъпни за хора с ниски и средни доходи.
В новите проектоправила за планирането и строителството в британската столица кметът залага максимизиране използването на терените за строителство. Това означава, че ще се строят по-високи сгради с повече жилища.
Хан посочва, че жилища трябва да се строят на места с добър градски транспорт, така че да се намали нуждата от места за паркиране в рамките на кварталите. Капацитетът на всеки обект ще се определя въз основа на околната инфраструктура, а всички нови сгради ще трябва да отговарят на съвременните екологични изисквания.
Новите амбициозни планове са част от стратегията за изграждането на 65 хил. нови жилища годишно в Лондон, отбелязва изданието. Това е два пъти повече в сравнение със сегашните темпове на строителство.
В новия план за застрояване се въвеждат и нови „коридори за растеж“, както и нова инфраструктура. Предвижда се и по-добра защита на индустриалната земя, така че част от модерната индустрия да се върне в рамките на града.
По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов
investor.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353