Кметът на Лондон иска специална сделка за Brexit

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
272

Садик Хан е категоричен, че ако Северна Ирландия получи такава, Лондон също трябва да остане в единния пазар на ЕС
Кметът на Лондон Садик Хан обяви, че Лондон би трябвало да получи специална сделка във връзка с Brexit, която да позволи на града да остане в единния пазар и митнически съюз на Европейския съюз, ако на Северна Ирландия бъде позволено това, предаде Reuters.

На преговорите с ЕС за Brexit днес Лондон се съгласи да гарантира, че Северна Ирландия ще остане свързана с европейските регулации и няма да има „твърда“ граница между Великобритания и Ирландия.
Съобщенията за сделката обаче разгневиха северноирландските съюзници на британската премиерка Тереза Мей и двамата с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обявиха, че няма споразумение и че преговорите по този заплетен въпрос ще продължат.

„Огромни последици за Лондон, ако Тереза Мей приеме, че е възможно част от Великобритания да остане в единния пазар и митническия съюз след Brexit“, заяви Хан в Туитър. „Лондончани в огромното си мнозинство гласуваха за оставане в ЕС и подобна сделка тук би могла да защити десетки хиляди работни места“, каза той.
Източник: БТА
economic.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353