Китайски бизнесмен вече е почнал преговори за купуването на „Ливърпул“

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
880

"Ливърпул" съвсем скоро може да се сдобие с нов собственик, след като китайският бизнесмен Кени Хуанг

е влязъл в преговори за купуването на контролния пакет акции, съобщава вестник „Таймс“. Той вече разговаря с основния кредитор на мърсисайдци RBS.

Кени Хуанг твърди, че има зад гърба си подкрепата „на редица богати инвеститори“ и благодарение на тях ще издържа клуба. Той иска да приключи сделката до края на август, за да може да подсили отбора с нови попълнения преди затварянето на трансферния прозорец.

Настоящите собственици Том Хикс и Джордж Джилет обявиха клуба за продан през април и назначиха Мартин Броутън за президент, за да движи преговорите с всички заинтересувани страни.

Хуанг се появи на хоризонта още през април, но тогава се отказа заради високата цена. По това време обаче още не беше излязъл докладът за задълженията на компанията Kop football holdings, която притежава „Ливърпул“. Те надхвърлят 470 млн. паунда (близо 550 млн. евро).

Бизнесменът, базиран в Хонконг, искаше да купи клуба още преди две години, но тогава Хикс и Джилет отклониха интереса му. Тогава интерес имаше и от арабския консорциум „Дубай интернешънъл кепитъл“, който предлагаше близо 600 млн. евро за акциите, но американците отклониха и тази оферта.

Хикс и Джилет купиха „Ливърпул“ през февруари 2007 г. с обещания да построят нов стадион, но бизнесът им пострада сериозно от икономическата криза и сега търсят на кого да продадат отбора.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!