Катаджиите вече ще отнемат книжка на място

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
451

10 949 шофьори са останали без контролни точки за 2010 г. Много от тях не са си върнали книжките и трябва да го направят, защото ще им бъдат отнети принудително.

Това ще стане след като започне работа новата онлайн информационна система в МВР, което се очаква да е скоро, съобщава началникът на “Административно-наказателна дейност” към Охранителна полиция Стойчо Костадинов, цитиран от в. “24 часа”.

“Хора, върнете си книжките”, призова Стойчо Костадинов. С новата система всеки служител на МВР ще знае в реално време, независимо къде водачът е спрял на пътя, цялата информация  – дали са изтекли точките му и какви други нарушения има, включително дали е платил “Гражданска отговорност”. Тогава ще пътният полицай ще може да прибере книжката на момента.
Сега, ако един човек бъде спрян от КАТ в София, но е регистриран в Бургас, дежурният полицай трябва да се обади на бургаския си колега, който да направи справка.

От КАТ обаче не могат да кажат колко точно от шофьорите, загубили всички точки, не са с отнети книжки. До септември 2010 г. над 55 000 водачи са лишени от право да карат за общо 112 704 месеца, като причините са различни – не само загуба на точки. 580 618 шофьори пък са санкционирани за първите 9 месеца на миналата година за различни нарушения.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!