Кастрацията на украински военни в руски плен: Разказ на лекар (видео)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
367

Снимка: БГНЕС/ EPA

Работя с двама украински войници на 25 и 28 години, завърнали се от руски плен. Там те са били подложени на жестоки мъчения, а едно от нещата, които руските военни са направили с тях, е, че са ги кастрирали.

 

Това разказва украинският психолог Анжелика Яценко в интервю за британския вестник Times, цитирана от руската служба на Bild. По думите й, наред с други издевателства пияни руски войници са кастрирали военнопленниците с нож, при това много професионално сякаш добре са знаели как се прави това. След това един от украинците се е опитал да се самоубие. „Не знам как още съм жив, имаше толкова много кръв, мислех, че ще умра от отравяне на кръвта“, цитира лекарят един от пациентите си.

„Това не е само телесна повреда. Представете си тези двама млади мъже тъкмо започнали сексуалния си живот и в една секунда всичко свършва. Те все още са пълни с хормони, но повече никога няма да имат полов живот.

Това е най-лошото нещо, което може да се случи на един млад човек. Тяхното достойнство е било силно накърнено, това е нещо, което не може да се забрави. Руснаците им казали: „Правим това, за да нямате повече деца“. За мен това е геноцид“, добавя Яценко.

„Чувала съм за много такива случаи от колеги, които са лекували други пациенти“, добавя психологът. Други лекари са разказвали за случаи, в които руските военни са изнасилвали жени в окупираните територии на Украйна и след това са осакатявали телата им с мазилка за прозорци, за да не могат повече да имат деца, казва още тя.

© Actualno.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!