Kaspersky пусна безплатна антивирусна програма за целия свят

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
191

В Европа Kaspersky Free ще може да бъде изтеглена през октомври
Лабораторията Касперски пусна безплатна антивирусна програма Kaspersky Free в глобален мащаб, съобщават от официалния сайт на компанията.
Версията ще работи с всички основни функции на компютъра: файл, имейл и уеб антивирус; автоматични актуализации, самозащита и др. Този арсенал осигурява удобно и сигурно сърфиране в мрежата, пишат още в съобщението.
Внедряването няма да бъде напълно глобално незабавно, става ясно от изявлението в сайта. То ще се случи в продължение на четири месеца в различните региони. Първата вълна ще бъде САЩ, Канада и много от страните от Азия и Тихоокеанския басейн. През септември програмата ще достигне до Индия, Хонконг, Близкия Изток, Африка, Турция и Латинска Америка. В Европа антивирусната програма ще може да бъде изтеглена през октомври, тогава ще е достъпна и в Япония и Южна Корея. През месец ноември достъп ще имат и Виетнам и Тайланд. „И така, вярваме, че ще цялата планета ще бъде покрита”, пишат авторите.
„Нарастващият пазарен дял на Kaspersky Free не е нашата цел, нашата цел е да повишим общото ниво на защита в интернет. Благодарим на всички потребители на Kaspersky Free за това, че ни помагат да спасим света!”
„Безплатният антивирус няма да се конкурира с нашите платени версии. В нашите платени версии има много допълнителни функции като: родителски контрол , онлайн защита на плащанията и Secure Connection (VPN).”
Лабораторията е разработвала програмата в продължение на година и половина, стартирайки я с пилотни версии в няколко региона.
Продуктът стартира официално на 25 юли за 20-тия рожден ден на Касперски.
Програмата може да бъде изтеглена от ТУК.

economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!