Кървави удари в Газа: Убити бебета и изгорели живи деца

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
64

В резултат на ударите на Израел върху импровизирани убежища в Газа, новородени са изгорели живи, деца са обезглавени, а телата на цивилни са разпръснати в палатки, където са били настанени разселени палестинци.

Според палестинското здравно министерство, поне 35 души са били убити при “варварски” удари върху бежански лагер в град Рафа. Импровизираните убежища, които е трябвало да бъдат сигурни места за цивилните, се превърнаха в цели на “нечовешко” насилие през уикенда.

Журналисти на място споделят кадри на тела, покрити с пепел, а видео показва мъж, който държи тялото на новородено – обезглавено и разкъсано на парчета. Хората се опитват да гасят пламъците с вода и пожарогасители, докато пожарникарите пристигат на мястото. Това се случва часове след първото ракетно нападение на Хамас върху Тел Авив и два дни след заповедта на Международния съд за прекратяване на операциите в Рафа.

Израелските отбранителни сили (IDF) заявиха, че преглеждат доклади за удари, причиняващи пожари и нараняващи цивилни, но твърдят, че са ударили обект на Хамас. Според IDF, те са унищожили Ясин Рабия, командир на Хамас в Западния бряг, и друг високопоставен служител, обвиняван за терористични атаки в Израел.

Хуманитарни работници и палестински официални лица твърдят, че израелските удари са поразили около 10 центъра за бежанци, разселени от други части на Газа. ActionAid, благотворителна организация, твърди, че осем израелски ракети са ударили “импровизирани убежища”, приютяващи разселени хора.

Един от работниците на ActionAid заяви: “В рамките на секунди, те (IDF) бомбардираха палатъчен район в Рафа с повече от 8 ракети.”

Международният съд нареди на Израел да “прекрати незабавно военната си офанзива в Рафа”, след жалба от Южна Африка за геноцид. Израел отхвърли обвиненията и заяви, че ще игнорира заповедта, според BBC.

Вчера Хамас изстреля “мощен” залп от ракети към Тел Авив, първите ракети, изстреляни там от месеци.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!