Какво си казаха по телефона Путин и Тръмп

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
173

За Русия САЩ е най-важният партньор в борбата срещу международния тероризъм.

Президентът на Руската федерация, Владимир Путин и държавният глава на Съединените американски щати, Доналд Тръмп в събота срещу неделя вечерта проведоха първия телефонен разговор помежду си. Лидерите на двете страни обсъдиха борбата срещу тероризма, сирийския конфликт и ситуацията в Украйна.
Руският президент поздрави своя американски колега за встъпването му в длъжност. Държавните глави обмениха мнения по основните въпроси от двустранните отношения. Те се разбраха да работят в посока на стабилизиране и развиване на руско-американските отношения на равноправна основа.
„От двете страни беше демонстрирана готовност за активна съвместна работа по стабилизирането и развиването на руско-американското сътрудничество – на конструктивна, равноправна и взаимноизгодна основа“, гласеше част от прессъобщението, разпространено от Кремъл.
Тръмп и Путин отбелязаха важността на възстановяването на търговско-икономическите отношения между бизнес кръговете в двете страни. Американският президент заяви, че американският народ се отнася със симпатия спрямо Русия и руснаците. От своя страна руският му колега отвърна, че в Русия изпитват аналогични чувства спрямо американците.
Руският и американски президенти обсъдиха също сътрудничеството в борбата срещу радикалния ислямски тероризъм. Путин подчерта, че гледа на САЩ като на най-важния партньор в борбата срещу международния тероризъм.
Освен това Путин и Тръмп разговаряха за ситуацията в Близкия Изток и за арабско-израелския конфликт. Заедно с това те коментираха ситуацията около иранската ядрена програма и последните развития на Корейския полуостров.
По време на телефонния разговор между двамата президенти в Овалния кабинет в Белия дом във Вашингтон присъстваха и вицепрезидентът на страната Майкъл Пенс, помощникът на държавния глава по национална безопасност Майкъл Флин, началникът на президентската канцелария Райнс Прибъс и основния политически съветник на новия държавен глава на САЩ – Стивън Банън.

economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!