Каква е причината за трагедията на борда на подводницата Титан?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
595

След дни на отчаяно издирване в Атлантическия океан от американската брегова охрана потвърдиха, че катастрофална имплозия е отнела живота на всички на борда на подводницата “Титан”.

Малко след като е изгубен сигналът с батискафа от военноморските сили на Съединените щати са засекли звук, наподобяващ имплозия.

Разследването на причините за инцидента предстои. Край потъналия Титаник са открити 5 отломки от подводницата.

Сред тях са част от опашката на батискафа и рамката, върху която се поставя апаратът при транспортиране или за закрепване към морското дъно.

Трагедията е станала на около 200 метра от носа на Титаник на дълбочина 3800 метра. Налягането там е 4 хиляди тона на квадратен метър.

Издирването на други отломки продължава. От бреговата охрана не потвърдиха дали е възможно откриването на телата на загиналите.
Корабите, които участваха в спасителната операция, поетапно ще напускат района, предаде БНТ.

“Дистанционно управляем апарат откри опашния конус на батискафа “Титан” приблизително на 500 метра от носа на Титаник. Впоследствие бяха открити и други отломки. След консултация с експерти от обединеното командване беше установено, че отломките съответстват на катастрофалната загуба на налягане”, заяви Джон Могър от бреговата охрана на САЩ.

skandal.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!