Кабинетът на Мей: Организирането на втори референдум ще отнеме близо година

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
657

Това се посочва в „илюстративен“ документ, изготвен от британското правителство и представен пред депутатите
Снимка: Ройтерс

Организирането на втори референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз ще отнеме около година. Това се казва в официален правителствен документ, представен вчера на депутати, заяви източник от канцеларията на премиера Тереза Мей.
По-рано говорителка на Мей каза пред репортери, че документ от една страница е бил показан на депутати по време на срещи, целящи намиране на начин да се придвижи напред процедурата по излизането от ЕС.

По димите на говорителката документът е бил „илюстративен и нашата позиция, разбира се, е, че няма да има втори референдум“.

Мей има днес срещи с депутати от всички партии в опит да намери изход от задънената улица с Брекзит, след като планът, който бе договорила с ЕС, бе категорично отхвърлен от парламента във вторник.

Въпреки че Мей многократно отхвърли идеята за втори референдум, кампанията за организиране на такова допитване се радва на подкрепата на някои депутати.

/БТА/

По статията работи: Аспарух Илиев
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!