Израел удари училище в Газа, най-малко 15 са убити

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
781

Най-малко 15 души, търсещи убежище

от тежките боеве, са убити, когато израелски ракети ударили управлявано от ООН училище в северната част на Ивицата Газа, съобщават властите, цитирани от NBC news. По данни на службата за спешна помощ най-малко 150 души са ранени в училището в Бейт Ханун.

Днешната атака е четвъртата срещу обекти, принадлежащи на агенцията на ООН за бежанците, но за пръв път се съобщава за жертви.

В двора на училището се образували локви кръв, посочва AP. Ударът се случва по време на тежките боеве в цялата крайбрежна територия. Израел опитва да спре ракетния обстрел от Газа и да унищожи сложна мрежа от трансгранични тунели.

От спешната служба информират, че ранените и загиналите са сред стотиците, които търсят убежище от тежките боеве в района.

При удара са ранени над 200 души, съобщава говорителят на палестинското министерство на здравеопазването, цитиран от CNN. Палестинското правителство твърди, че ударът е в резултат на брутална агресия от страна на Израел.

Израелските отбранителни сили казват, че се провежда разследване и може ракета, изстреляна от Газа, да е ударила сградата.

По данни на израелската армия няколко ракети, изстреляни от „Хамас” от вътрешността на Газа, са се приземили в района на Бейт Ханун.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!