“Интерпол” и “Европол” разбиха българо-румънска мрежа за “черно тото”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
118

Досега са арестувани 23-ма заподозрени, включително един от лидерите на групата

 

Испанската национална полиция, в сътрудничество с Испанската данъчна агенция, “Европол” и “Интерпол”, разби организирана престъпна група, заподозряна в уреждане на спортни събития и използване на технологии за извършване на залози преди букмейкърите. Престъпната мрежа е с румънски и български произход, съобщи международната организация “Интерпол” на сайта си.

Досега са арестувани 23-ма заподозрени, включително един от лидерите на групата, който е задържан въз основа на издирване с “червен бюлетин” от “Интерпол”.

Членовете на тази престъпна група са уреждали мачове извън Испания, като са подкупвали спортисти. След като резултатите са договорени, членовете на престъпната група, базирани в Испания, са извършвали масови онлайн залагания.

Процесът се повтаря в азиатските и южноамериканските футболни лиги, Лигата на нациите на УЕФА, Бундеслигата, мачовете от Световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. и турнирите по тенис на ATP и ITF.

Групата е събрала значителни средства и не е била разкрита като членовете и са използвали различни самоличности и акаунти. Сред арестуваните е и търговец, свързан с голям букмейкър, който в сговор с престъпната група е потвърждавал онлайн залозите, направени от престъпната мрежа, пише “Фокус”.

При арестите са блокирани около 47 банкови сметки и 28 портала за плащания в няколко държави. Иззети са телефони, сателитни чинии и приемници на сигнали, пари в брой и фалшиви банкноти, кредитни и дебитни карти, документи за самоличност и предплатени SIM карти.

Очакват се допълнителни арести, тъй като разследващите работят по идентифицирането на още членове на групата, както и на спортисти, които са приемали подкупи.
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!