“Индипендънт”: Вярната версия за смъртта на Линда Норгроув

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
518

На отвличането на Линда Норгроув сега се гледа като на поредния дълбоко обезпокоителен пример за обърканата сигурност в много части на Афганистан и нарастващата уязвимост, пред която са изправени чужденците в страната, пипе вестник “Индипендънт”.

британските и американките власти заявиха, че не са имали избор, освен да проведат военната операция, тъй като заложницата е щяла да бъде преведена през границата и предадена на „Ал Кайда” в Пакистан. Но тази оценка вчера бе унищожена, след като Дейвид Камерън оповести, че г-ца Норгроув може да е била убита от американска граната, хвърлена от спасяващите я американски войници.
Семейството на загиналата поиска пълни обяснения за това, какво се объркало и вероятно ще поискат и независимо участие в разследването. Дейвид Камерън също, публично поставен в крайно неудобно положение заради невярната информация, ще поиска да бъде убеден, че следващата версия за случилото се, която ще получи, ще е вярната.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!