Hyperloop One може да свърже трите лондонски летища

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
328

За 5 минути ще се стига от „Хийтроу“ до „Гетуик“, казват от компанията
Virgin Hyperloop One може да свърже летищата в Лондон и от „Хийтроу до „Гетуик“ да се стига за 5 минути, според изпълнителния директор на компанията Роб Лойд.

Проектът за високоскоростен транспорт, поддържан от компанията на Ричард Брансън, все още е в тестово развитие, но според Лойд в бъдеще може да се използва за свързване на „Хийтроу“, „Гетуик“ и „Станстед“, и то за изключително бързо време.

„Обмисляме тази идея, вместо да се изгражда трета подземна линия на метрото“, каза Лойд пред The Telegraph, цитиран от „Индипендънт“.

Така пътниците ще се придвижват между терминалите, а не между летищата.

От борда на компанията са изчислили, че с техния транспорт ще може да се стига за 5 минути от „Хийтроу“ до „Гетуик“ и за 7 минути от „Хийтроу“ до „Станстед“ – превръщайки трите летища д един гигантски транспортен хъб.

Изчисленията показват, че Hyperloop One, която представлява поредица от вагони с електрическо задвижване в тръба с ниско налягане, може да транспортира хора и стоки със скорост до 670 мили в час, или до 1080 км/ч.

Целта на компанията е до 2021 г. напълно да работи по транспортирането на товари, въпреки че документ, публикуван от Департамента по транспорта през декември 2017 г., казва, че за въвеждането на подобна транспортна връзка в Обединеното кралство са необходими „поне две десетилетия“.

Концепцията за този транспорт е на предприемача Илон Мъск. От октомври 2017 г. към начинанието се присъедини и компанията на сър Ричард Брансън, който дори я economic.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353