Honda потвърди, че затваря завода си във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
199

Над 3500 служители работят там
Японският производител на автомобили Honda потвърди, че затваря завода си в Суиндън, Великобритания, закривайки хиляди работни места.

Компанията заяви, че след консултации с редица организации и групи, включително правителството, тя е решила, че „не съществуват жизнеспособни алтернативи“.

Освен 3500-те души, пряко наети от компанията в Суиндън, вероятно ще бъдат засегнати и работни места на още 12 500 души, които работят във веригата за доставки на завода и други предприятия, зависещи от работната сила на фирмата.

„Потвърждаваме затварянето на фабриката на Honda в Суиндън. Ние разбираме въздействието на това решение върху нашите сътрудници, доставчици и по-широка общност. Ние се ангажираме да продължим да ги подкрепяме през следващите фази в процеса на консултации“, коментира ръководителят на дружеството в страната Джейсън Смит.

Суиндън е единствената фабрика на автомобилния гигант в ЕС. Заводът е основен играч в индустрията за производство на автомобили в Обединеното кралство и през миналата година е съставлявал повече от една десета от общото производство на автомобили в страната.

Въпреки решението за закриване на завода, който е в експлоатация от 1985 г., фирмата заяви, че ще продължи дейност в европейската си централа в Бракнел, Бъркшир.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!