Хари и Меган напускат кралското семейство? Ето какво ще се случи след това

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
241

Двамата се оплакват от тежестта на ангажиментите


Принц Хари и Меган Маркъл явно не се чувстват добре като кралски особи. Двамата непрекъснато се опитват да покажат на общността, че цялото внимание към тях ги притеснява и много трудно се справят с напрежението, което се поражда от постоянното следене. Въпреки това, херцозите не са оставяни на мира и всяка тяхна крачка е фотографирана и те нямат и ден спокойствие.

Затова много от журналистите, свързани с кралското семейство, смятат, че Хари и Меган могат много скоро да се откажат от кралските си титли. Във филма, посветен на пътуването им в Африка, двамата споделят, че таблоидните издания наистина са попречили на пълноценното им живеене. Особено засегната от написаното във вестниците е Меган, по чийто адрес бяха избълвани какви ли не неща, свързани с личния ѝ живот.
Заради това херцозите са подали искове в съда към определени медии, които твърде много са им навлезли в личното пространство. Хари заяви, че той няма да „бъде въвлечен в същата игра, която уби майка ми“. Покойната лейди Даяна загина в катастрофа, която беше причинена от нахални папараци. За да избягат от тях, тя и приятелят ѝ Доди ал Файед са карали колата си с голяма скорост, загивайки след сблъсък в стена на тунел в Париж.
Камилия Томни, която е кралски кореспондент, заявява в шоуто „This Morning“, че пред света стои една двойка, която се пита дали не е време да се откаже от кралските си титли. Това решение обаче сериозно може да повлияе на другите членове на фамилията.
Ето как напускането на двореца от Меган и Хари ще се отрази на кралското семейство.

Ангажиментите им ще бъдат прехвърлени на останалите членове на фамилията. Всички в кралското семейство изпълняват общо около 2000 задачи на година, базирани както във Великобритания, така и в целия свят. Хари и Меган са патрони на множество организации, които ще им се наложи да напуснат.
„Това е много пипкава тема. Ако те се откажат от титлите си, техните организации ще бъдат прехвърлени на други членове от семейството“, казва Джо Литъл пред Insider. Хари и Меган се оттеглиха от общата благотворителна фондация, в която бяха заедно с Уилям и Кейт. Те решиха да създадат нова, но тя ще започне работа следващата година.
Ако херцозите напуснат двореца, то организацията им няма да може да съдържа думата „кралска“. Според кралския експерт Ричард Фитцуилямс, Меган и Хари са „изключително нещастни в сегашното си положение“. Това се потвърждава и от думите на принца, които той изрича през 2017-а. „Никой в кралското семейство не е искал да бъде крал или кралица“.

Децата им няма да са кралски особи

Двойката вече има едно дете – Арчи, което пред името си носи титлата „принц“. Ако обаче Меган и Хари се откажат от кралството, то следващите им наследници няма да имат кралски статут. Това означава, че те няма да получават пари от фонда на кралицата, който се грижи за Нейно Височество и хората и всички от кралското семейство.
Освен това, бъдещите деца на двойката няма да могат да посещават и кралски събития. Това означава, че ще отсъстват от рождените дни на Елизабет II, както и на Коледа в двореца. Забраната е за всички, които не са членове на кралското семейство.
Ако все пак кралицата желае да събере цялото семейство на празниците, ще трябва да направи сериозни промени в протокола. Затова експертите се притесняват, че евентуално напускане на Меган и Хари ще създаде сериозни проблеми не само на кралското семейство, но и ще наложи промяна в дългогодишни закони.
tialoto.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!