Google отрекоха избягването на данъци във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
150

Изпълнителният председател на Google Ерик Шмид заяви, че е "озадачен" от продължаващия дебат за данъчните вноски на компанията във Великобритания, предаде Стандарт нюз.


Шмид заяви пред Би Би Си, че компанията е направила това, което е “законово изискване”, за да заплати правилния размер на данъците.

Google платиха 10 млн. паунда в корпоративни данъци във Великобритания между 2006 и 2011 г., въпреки че приходите им надхвърлят над £ 11.9 млрд.

Шмид заяви, че е проблем на правителството да промени данъчната си система, ако иска компаниите да плащат повече данъци.

Говорейки по BBC Radio 4, той каза: “Това, което правим е законно и аз съм доста объркан от този дебат, който продължава във Великобритания от известно време, защото ние плащаме данъците, които се изискват от нас.”

“Ако британската система промени в данъчните закони, ние ще се съобразим с това. Ако данъците се покачат, ще плащаме повече, ако паднат, ще плащаме по-малко. Това е политическо решение за всяка една демокрация, каквато е Великобритания.”

Междувременно ръководителят на парламентарната обществена комисия Маргарет Ходж предложи да бъде създадена нова комисия, за да наблюдава данъчните разпоредби относно големите фирми.

Google, повечето от чиито продажби във Великобритания са пренасочвани през Ирландия, е една от мултинационални компании, които бяха силно критикувани за организирането на своите данъчни въпроси по начини, които намаляват сумите, които плащат като данъци.

Миналата седмица лидерите на Европейския съюз се съгласиха да се борят с проблема с избягването на данъци чрез “автоматичен обмен на информация между данъчните власти”, за да може по-добре да се следи ситуацията.

Actualno.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!