Гонка с полицията: 15-годишен с тротинетка загина при удар в паркирана линейка във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
487

Снимки: iStock

15-годишно момче загина, след като се удари с електрическата си тротинетка в паркирана линейка. Инцидентът е станал по време на гонка с полицията в Салфорд, предградие на британския град Манчестър.

Тъй като на Острова вече има забрана за използването на електрически тротинетки и скутери по обществени пътища и тротоари, служители на “Пътна полиция” подгонили момчето, но били възпрепятствани да продължат с колата си от поставени ограничители за пешеходна зона.

Детето обаче продължило да кара с висока скорост и се блъснало в спряла от другата страна на зоната линейка. Парамедиците веднага му оказали първа помощ и го транспортирали в болница, където обаче по-късно починало.

Миналия месец 15-годишният Харви Еванс и 16-годишния Кайрис Съливан загинаха при сблъсък с електрически тротинетки в Кардиф след полицейско преследване. Тяхната смърт доведе до големи безредици в уелския град.
nova.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!