Годишен хороскоп за 2021г.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
627

Предвижданията на хороскопа за 2021г, ще ви осигурят прозрения и насоки за начина, по който Новата година ще се развива за вас. В тези хороскопи, се вземат предвид по-специално позициите на планетите Юпитер и Сатурн, които дават повече или по-малко добра представа, за това какво може да очакват през годината 12-те знака на зодиака.

 

 

За да получите по-точна прогноза, не забравяйте да прочетете, освен хороскопа за вашия слънчев знак и за вашия асцендент. Направете обобщение на двете прогнози, защото само така, ще имате повече подробности и по-точна информация.

Овен
03.21 – 04.19
Овен
Обща прогноза

Хороскопът за 2021 г. предсказва много положителна година за представителите на зодия Овен. През следващите 365 дни към вас ще бъдат насочени няколко източника на положително влияние, които ще позволят, от една страна, да имате късмет, а от друга, ще намалят възможните рискове от отрицателните планетарни влияния. Сатурн ще бъде във Водолей през цялата година, осигурявайки благоприятен секстил към наталното ви Слънце. Това ще допринесе за засилване на положителните ви качества, благодарение на което много от вас, ще могат да покажат своите лидерски наклонности, да се научат да виждат всяка ситуация по-дълбоко и по-конструктивно. А Юпитер ще носи възможности, за увеличаване на личното ви влияние и авторитет.

Освен това в края на годината – на 4 декември, ще усетите потока от енергии във връзка със слънчевото затъмнение. То ще се осъществи в знака Стрелец и следователно енергиите, ще бъдат изключително приятелски настроени към вас. Въпреки това някои от събитията, които ще се случат по тази причина, на пръв поглед може да изглеждат трудни и да ви принудят да излезете от обичайната си зона на комфорт. От края на юни и целият юли трябва да бъдете по-внимателни към събитията които се случват около вас. По това време е ретроградното движение на Юпитер в Риби и следователно, ще бъдете в малко поотслабено състояние, което може да провокира допълнителни проблеми. Въпреки че годината ще е определено успешна, тя няма да ви даде тази свобода на действие, на която сте свикнали.

Като представители на елемента Огън, ще сте минимално податливи на разрушителното влияние на Луната. С други думи, малко вероятно е да се изправите пред избор – „чувствата или дългът“. Това е абсолютно предимство, защото така ще спестите време и няма да има излишни съмнения. От друга страна, вашият знак представлява кардиналния кръст на равноденствието, затова определено трябва да се придържате към предварително избраната посока, независимо какви изгодни перспективи обещават алтернативните възможности.

Водете се по обстоятелствата, но не забравяйте, че всичко ново е добре забравено старо, което означава, че познатите методи ще работят и няма нужда да преоткривате колелото. Слънцето, активаторът на Овен и Марс, владетелят на знака, с редки изключения ще доминират през цялата година, така че ще имате достатъчно жизненост, мотивация и възможности. Основното нещо е своевременно да осъзнаете потенциала, който ви е даден, за да не съжалявате по-късно. Няма да е възможно да се запасите с енергия за в бъдеще, затова я използвайте тук и сега.

Работа и Пари

Перспективите по отношение на кариерата през 2021 г., могат да бъдат описани като брилянтни. Въпреки че, за да ги реализирате напълно трябва правилно да използвате възможностите, които съдбата ще предостави в определени моменти от живота ви. Едно от най-важните условия за успех е умението да се вслушвате в съветите на опитните и знаещи хора. Особено когато става въпрос за такива, които са по-възрастни или стоят по-високо в социалната йерархия. Второто условие е максимална насоченост към създаване на нови контакти. Би било изключително желателно всеки от вас, да разшири своя професионален кръг.

Тези които направят всичко както трябва, ще имат възможността не само да продължат напред по пътя към върха в кариерата, но и да се гордеят с постигнатите резултати през 2021 година. Освен това, един от значимите фактори за вашият успех, ще бъде увеличаването на авторитета и или влиянието върху другите. Финансовото състояние за повечето от вас, ще бъде напълно задоволително. Не само няма да се налага да се оплаквате особено от липсата на средства за ежедневните ви нужди, но от време на време ще успявате да правите непланирани покупки.

Това означава, че следващата година ще имате много поводи за радост по отношение на доходите си. Но въпреки това се препоръчва да се въздържате от съмнителни, безполезни, и откровено нискокачествени покупки, особено скъпи. Факт е, че в края на годината могат да настъпят значителни промени в начина ви на мислене. И тогава съществува риск да изпитате много голямо недоволство от себе си, заради такива разходи. А това би ви създало значителни психологически проблеми.

Любов и Семейство

Личният живот на повечето от вас, ще бъде белязан от нещо значимо, голямо. Нещо повече, първите 5-6 месеца почти сигурно ще се окажат особено интензивни в това отношение. По това време необвързаните ще имат най-големи шансове, за среща с интересен човек, а обвързаните да преодолеят редица трудности и да преминат в отношенията си на по-високо ниво. Не всички обаче, които са придобили своя половинка, ще трябва да преодоляват и да се борят с нещо. Някои ще изживеят тази година, равномерно и спокойно.

И между другото, отсъствието на проблеми през първите месеци на годината, трябва да се възприема като показател за високата стабилност на семейния съюз. Представителите на вашият знак, които все още не са се оженили, но вече са срещнали своята любов, също ще бъдат доста доволни от личния си живот. Дори при липса на големи събития, ще може да изпитате много приятни емоции и впечатления.

Много важни събития могат да се случат през декември, по време на слънчевото затъмнение. Това явление ще провокира активирането на процеси, свързани с преоценката на житейските ценности. Много от вас ще започнат да преосмислят своите цели, както и възгледите си за връзките с близките. Разбира се, крайните резултати от това ще бъдат постигнати след края на 2021 година. Обаче, още през декември, ще преживеете определени промени. И дори да се окажат че са със знак минус, в никакъв случай няма нужда да се разстройвате, защото всичко което се случва, ще бъде за добро.

Късмет и Здраве

Тази година оптимизмът и увереността, ще нараснат във вас. Юпитер ще ви носи късмет и нови възможности, от друга страна Сатурн, ще затвърждава постигнатото, но това ще става с големи усилия от ваша страна. Ще може да разрешите различни бюрократични или правни проблеми чрез намиране на отлични решения. Някой от вас ще увеличат многократно доходите си. Други по-неочакван начин, може да спечелят много пари. Със сигурност ще имате късмет в игрите, но ако става дума за хазарт, трябва да бъдете много внимателни. Ако имате някакви мечти за покупка на нещо голямо- недвижим имот, кола, пролетта е идеалното време.

Физически би трябвало да се чувствате много добре. Ако сте имали заболяване, здравословен проблем в миналото тази година всичко може да се разреши благоприятно, чрез намирането на добри лекари и подходящо лечение. Въпреки това трябва да знаете, че по същество вашето здраве е въпрос на кармична справедливост. Какво означава това? Това означава, че ще се чувствате толкова по-добре, колкото по-отговорно сте се отнасяли към тялото си през последните няколко години. Тези, които са водили здравословен начин на живот, може да не се притесняват твърде много за своето състояние.

Тези, които са пренебрегнали това, могат да се сблъскат с определени трудности. На първо място, възможни са сезонни настинки (най-вероятно през зимните месеци). Но освен това в зоната на риска попадат червата и устната кухина. Плюс това трябва да бъде включена и нервната система, тъй като именно „от нервите“ , може да развиете например алергии, които не са се появявали преди. Затова реагирайте по-малко емоционално на случващото се в живота и изразходвайте енергийните си ресурси по-рационално, като насочите част от тях към полезни действия за вашето здраве.

Телец
04.21 – 05.21
Телец
Обща прогноза

Хороскопът за представителите на зодия Телец показва, че 2021 г. може да е малко предизвикателна за тях. Енергиите, образувани от напрегнатите аспекти на някои планети, периодично ще се концентрират около вас. Въпреки че, не много положителните житейски периоди, непременно ще се редуват с положителни моменти. Квадратът на Юпитер към наталното ви Слънце, през почти цялата година, ще ви подтиква към желание да се противопоставяте и да изпитвате неоправдани очаквания. И ако в някои ситуации дори може да бъде полезно, то много по-често ще създава определени трудности.

Другият съществен източник на влияние е Сатурн във Водолей. За вас това означава, още един напрегнат аспект, чието въздействие ще се изразява в неочаквана промяна на обстоятелствата. И, следователно, поява на препятствия, нарушаване на планове и т.н. Сами по себе си такива неща са доста неприятни, обаче може да се възползвате от това. Просто трябва да реагирате правилно на случващото се – да се отнасяте добросъвестно към задълженията си и да покажете готовност за саможертва, в разумни граници разбира се.

Тези, които са в състояние да демонстрират такива качества, определено ще получат положителна компенсация. В какво точно ще се изразява, не може да бъде определено накратко, защото този въпрос е чисто индивидуален и зависи от нуждите и стремежите на всеки от вас. Но трябва да разберете, че това ще се случи след края на 2021 г., когато Сатурн загуби влиянието си върху вашият знак. Но в средата на годината, от средата на май почти до края на юли – и в края на декември, Юпитер ще бъде в знака Риби, образувайки секстил към наталното ви Слънце. И това астрологично влияние, ще бъде изключително положително за вас.

В тези периоди пред вас ще се отворят нови възможности, ще имате шанс за повишаване на личния авторитет и причини да се гордеете от себе си. Основното е, в такива моменти да запазите вътрешно спокойствие, за да не прогоните късмета. Също така като се има предвид, че Телецът е представител на фиксирания кръст, тази година е препоръчително да мечтаете по-малко и да обръщате повече внимание на чисто материалните проблеми. В същото време периода е идеален за изпълнение на нови проекти, чиято цел е да се увеличат печалбите. Обаче бъдете готови, че много неща могат да се променят и не всички ваши планове да се сбъднат.

Работа и Пари

През 2021 г. трябва да бъдете възможно по-трудолюбиви и последователни. Но в същото време да усещате къде е по-добре да не упорствате, а да отстъпвате. И освен това е по-добре за вас да не строите твърде далечни или глобални планове. Това е заради енергията на Сатурн. Докато Юпитер може да ви подтиква да се увличате по съмнителни идеи и теории, това със сигурност трябва да избягвате. Не губете пари за идеи, които трудно бихте могли да реализирате. Както и се опитайте да намалите ненужно близките контакти с хора, които ги разпространяват или поне настойчиво ги озвучават. За съжаление заради квадратурата на Юпитер, всичко може да е много по-сложно. Разходите ви да са големи, да срещате бюрократични пречки. Затова е препоръчително, да избягвате големи покупки и да се въздържате от нови необмислени начинания.

През първите месеци на годината – особено през януари – много от вас може да имат силно желание да се справят със спорните въпроси по рязък и импулсивен начин. Тук ще усетите въздействието на Уран. За добро или лошо, трудно е да се предскаже. Но това, най-вероятно, не е необходимо, тъй като е малко вероятно да успеете да преодолеете подобни импулси в себе си. Ако обаче въпросът касае меркантилните интереси, тогава може да си позволите да се отпуснете и действате по вашият начин. Ако сте решили да сменяте работата си, обстоятелствата няма да са много благоприятни. Може би ще е удачно да изчакате по-добър период. Ако сте безработни, не е нужно да стоите на едно място, търсете и действайте.

В средата на ноември лунното затъмнение, което ще се случи на 19, може да ви застави да реагирате неправилно на случващите се събития и по този начин да навредите на кариерата си. Затова е добре по това време да се опитате, да се отдалечите от фундаментално важните въпроси. Доходите ви по принцип няма да намалеят, а някой дори ще успеят да изкарат допълнителни пари. Въпреки че, не всеки ще може да разчита на осезаемо увеличение. Тъй като обаче приходите ви ще бъдат стабилни, тогава при желание всеки от вас, ще може да спести известна сума.

Любов и Семейство

Почти всички необвързани представители на знака, ще имат шанс да устроят личния си живот. Особено благоприятен в този смисъл ще бъде летния сезон, когато Юпитер е в Риби. По това време ще владеете ситуациите, а нивото на отношенията ще зависи само от вас. Многобройните запознанства в този период могат да имат перспектива, само ако надраснете рамките на необвързващия флирт, успеете да преодолеете желанието си за свобода и решите да се промените. Също трябва да смекчите желанието си да се противопоставяте или участвате в полемики на обществени места.

Обвързаните трябва да се опитат максимално толерантно да се отнасят към проблемите в ежедневието. През 2021 г. е по-добре да правите компромиси по спорните въпроси и понякога дори да отстъпвате. В противен случай може бързо да превърнете семейния живот, в поредица от кавги. В края на годината, най-вече през втората половина на декември се препоръчва, да избягвате разговори с обвинителен тон. Съществува голям риск влиянието на ретроградната Венера да създаде емоционални затруднения на този фон, което да прерасне в дългосрочен проблем в отношенията с партньора.

За необвързаните, но вече намерили своята любов, ситуацията на личния „фронт“ най-вероятно ще се развие доста благоприятно. Почти всеки от вас ще получи в личния си живот точно това, към което се стреми. Това може да бъде истинско любовно приключение, удоволствие или радост да останете насаме с любимия човек. Но за да се осъществите всичко, трябва да вземате особено важните решения бързо, но така, че да не противоречат на преобладаващите обстоятелства.

Късмет и Здраве

Сатурн във Водолей крие потенциален риск за вашето здраве. Това разбира се, не означава, че ще изпитате всякакви заболявания. По-скоро това е причина да започнете подготовка и да се заемете с превенция на своето здраве. И освен това от самото начало на следващата година се приучете, че трябва да си почивате толкова, колкото ви е необходимо, а не толкова, колкото време ви остане. През цялата година трябва търпеливо и редовно да наблюдавате състоянието си, като обръщате внимание на появяващите се симптоми на неразположение и своевременно реагирате на тях. „Слабото звено“ за вас, може да бъде храносмилателната система и нервите. Трябва да внимавате и за двете, като избягвате дразнители, от една страна, под формата на остарели или некачествени продукти, а от друга, под формата на неприятни хора, на които е желателно да не реагирате.

Под въздействието на астрологичната среда много от вас, могат да се почувстват нетрудоспособни и изтощени както физически, така и психически. Най-вероятно ще съжалявате за по-ранното си пренебрежение към здравето. Разбира се, както бе казано по-горе това не значи, че ще се разболеете, но вероятността от заболяване, обостряне на хронични заболявания и стрес ще бъде увеличена. За да сведете до минимум възможните неблагоприятни тенденции, насочете усилията си предварително към организация на работния процес и оптимизиране на ежедневието за поддържане на здравето. Правете упражнения и започнете да се храните здравословно. С такъв универсален подход всичките ви усилия ще се изплатят многократно, здравето ви ще се подобри и ви очаква щастлив живот, изпълнен с радостни събития.

В заключение може да се каже, че 2021 година, ви носи много промени както в работата, кариерата, така и в любовта, сферата на личния живот. През 2021 г. ще се появят нови перспективи за развитие, въз основа на които ще се формират нови желания и нови възможности, който ще позволят не само да вдигнете летвата на своя потенциал, но и да си очертаете по-впечатляващи цели. Въпреки това, както беше споменато по-горе, някои от промените може да се окажат неблагоприятни и в критични моменти, ще изискват специално внимание за справяне със ситуациите.

Близнаци
05.22 – 06.21
Близнаци
Обща прогноза

През 2021 г., представителите на зодия Близнаци, ще могат да постигнат много. Ще бъдете подпомогнати от благоприятните аспекти на Юпитер във Водолей и Сатурн в същия знак, който ще образува тригон към наталното ви Слънце. Първото означава, че успехът ще идва при вас с много по-малко усилия от обикновено, а второто – че ще може да задоволите своите ежедневни нужди възможно най-пълно, осигурявайки си моменти на истински психически и физически комфорт. Като цяло годината ще е положителна за вас и ще ви даде значителни възможности да станете по-решителни и мъдри.

Тези качества ще бъдат придобити от онези от вас, които си направят труда да преминат през вътрешна еволюция. Следователно, в онези моменти, когато ще имате нужда от размисъл и друга интелектуална и умствена дейност, трябва по всякакъв възможен начин да я насърчавате. През цялата година периодично ще се оказвате в много благоприятни за себе си обстоятелства, когато проблемите се решават сами, нещата напредват по-бързо от очакваното и т.н. Юпитер ще създаде източник на положителни енергии за вас. Само през втората половина на май (от 14 до 28) и 29-31 декември, когато тази планета бъде в Риби, ще затвори полезните енергийни потоци за вас. През тези кратки периоди от време се препоръчва да избягвате арогантността и пристрастната оценка на собствените си възможности, както и да забравите за егоизма и мързела.

През лятото ще настъпи период, когато благоприятните енергии ще допринесат за успешното изпълнение на креативните ви идеи. Следователно тези от вас, които имат някакво творческо хоби, което биха искали да монетизират, има смисъл да се замислят по-сериозно по тази тема още от пролетта. Това е необходимо, за да имате време да обмислите и планирате всичко възможно най-внимателно. А през лятото се опитайте да осъществите плановете си. На 10 юни в знака Близнаци ще има слънчево затъмнение. Седмица около тази дата – от 7 юни до 13 юни – може да е специална за представителите на вашият знак. И то в напълно позитивен смисъл. Тук са възможни значителни събития както за личния живот, така и за професионалната сфера и т.н.

Като цяло годината ще е изпълнена с неочаквани обрати, за много от тях няма да успеете да се подготвите. Всъщност това е по-скоро предимство. Знака Близнаци са подвластен на стихията Въздух, която в тази година ще заема неутрална позиция. Това означава, че обстоятелствата няма да ви тласкат към едно или друго решение. Ще имате достатъчно време да изберете някоя от потенциалните насоки. Много от събитията могат да ви изненадат, но се опитайте да не реагирате твърде бурно. Вашите възгледи не са единствени и някой може да има по-умно решение. Във всеки случай, вие, скъпи Близнаци, по един или друг начин, през 2021 г. ще постигнете това, което искате.

Работа и Пари

Успех в кариерата е повече от вероятен тази година. Нещо повече, всеки от вас ще може да получи пълен комплект от бонуси, т.е. не само повишение или укрепване на авторитета, но и първото, второто и дори третото-например значително увеличение на заплатата и т.н. Въпреки че, големият въпрос тук е, доколко ефективно ще може да се възползвате от този потенциал. В крайна сметка Сатурн – благодарение на който в много отношения ще имате на разположение тези възможност – задължително ще ви принуждава да плащате за предоставените предимства. В този случай заплащането трябва да се изразява в постоянна упорита работа и отговорно отношение към работните задължения.

По времето, когато Юпитер е в знака Риби, може да се сблъскате с различни изненади и не е гарантирано, че винаги ще са с положителен характер. Затова не трябва да разчитате на баналния късмет. Освен това в тези периоди, не е желателно да започвате нови проекти. Това, което си струва да направите, е да се настроите за необходимостта да преодолявате препятствия и да бъдете търпеливи с възникващите обстоятелства. Същата тактика на поведение трябва да използвате и през първите 3 седмици на февруари, юни и от 27 септември до 19 октомври.

През тези периоди Меркурий вашата планета управител, ще е ретроградна. Затова се препоръчва по отношение на парите, да се отнасяте изключително спокойно. По време когато не ви стигат средствата трябва да имате предвид, че подобни трудности са епизодични и ще бъдат преодолени достатъчно бързо – и със сигурност. И когато, напротив, имате излишък от пари, тогава е най-добре да не ги харчите веднага, а да ги спестите. И ако заставите себе си да следвате тези съвети, тогава няма да имате никакви специални проблеми с финансите.

Любов и Семейство

Представителите на зодия Близнаци, тази година по отношение на любовта ги очаква един нетипичен период. Не трябва обаче да очаквате някакви изключителни събития от него. Ако сами не решите да промените живота си, нищо няма да се случи, затова действайте, вместо да разчитате на обстоятелствата. Емоционалната сфера може да донесе проблеми в личния ви живот само в два случая: ако не се контролирате или ако не проявите гъвкавост, когато е необходимо. Като цяло това е доста праволинеен период, така че определено ще разберете кога трябва да промените тактиката в отношенията с близките.

За необвързаните шансът да срещнат своята половинка, ще бъде изключително голям. Годината е подходяща за намиране на вашата сродна душа. Може дори сериозно да се заемете с тази цел и тогава обстоятелствата, определено ще ви помогнат. Въпреки че е трудно да се дадат гаранции, има твърде много променливи. И все пак за някой от вас, годината със сигурност ще бъде съдбоносна. Освен това, вашите отношения ще прераснат в силен и стабилен съюз.

Необвързаните представители на знак, които вече са срещнали своята любов, също вероятно ще бъдат доста доволни от следващата година. Вашите чувства ще станат по-дълбоки и по-силни, а отношенията ще преминат на качествено ново ниво. Вярно е, че месеците от февруари до март, може да се окажат донякъде напрегнати за вас. През този период, под влиянието на Венера, може да се увлечете по нов човек. Шансовете за успех на подобен флирт са почти нулеви, но почти сигурно е, че ще създадете трудности за постоянното си партньорство. Всичко това разбира се, ще бъде преодолимо, но би било много по-добре да се въздържате от такава забежки „настрани“.

Семейните представители на знака могат да разчитат на укрепване на своите отношения и постигане на истинско доверие. На практика това ще се изрази в преодоляване на някои разногласия и сключване на взаимни споразумения и т.н. Важно е да не забравяте за какво сте тръгнали по този път и какво искате да постигнете.

Късмет и Здраве

С поддръжката на Сатурн и Юпитер, няма как годината да не е благоприятна. Благодарение на подкрепата на тези планети, ще получите много възможности за развитие и постигане на успех. Със сигурност ще станете по-отговорни и по-мъдри. Към проблемите ще подхождате спокойно, с увереност в тяхното решаване. Благодарение на късмета, ще може да решите дори най-сложните ситуации. Това ще бъде годината, в която най-накрая ще сложите в ред всичко и ще успеете да осъществите много от плановете си бързо и в срок.

Що се отнася до здравословното ви състояние, като цяло то обещава да бъде отлично през цялата година. Разбира се, винаги са възможни малки проблеми със здравето, но най-вероятно нито един от тях няма да се окаже ненужно проблематичен за вашият организъм. Единственият рисков фактор в този случай са некачествените и нездравословни храни и напитки, които приемате. Малка част от едното или другото, ще бъде достатъчна да създаде нарушения в храносмилателната ви система.

Много е важно да обърнете специално внимание на седмицата, в която настъпва слънчевото затъмнение във вашият знак. Използвайте това време за почивка и възстановяване на физическата си сила. Натоварванията трябва да бъдат сведени до минимум. Желателно е ежедневието ви да е спокойно, пасивно. В същото време е препоръчително да избягвате бурни забавления, но промяната на околната среда е желателна и необходима.

Рак
06.22 – 07.23
Рак
Обща прогноза

Представителите на зодия Рак през 2021 г., могат да очакват много позитивни промени, заради доминиращите положителни астрологични влияния върху техния знак. Още от края на тази година, ще може да се освободите от опозицията на Сатурн. Това ще се изрази във вътрешно чувство за свобода, която най-вероятно ви е липсвала от дълго време. И освен това много от вас ще се почувстват по-оптимистични и дори физически по-леки. Юпитер ще отклони неуспеха от вашият знак. По-голямата част от годината – от началото до 14 май и от 28 юли до 29 декември – той ще бъде във Водолей, а през останалото време – в знака Риби. В първия случай влиянието на Юпитер ще се прояви, като отстрани пречките във вашите дела и начинания. Във втория, при създаване на ситуации, които могат да бъдат характеризирани като „в точното време, на подходящото място“.

Разбира се, за да бъде напълно реализиран положителният потенциал на астрологичните влияния, трябва да демонстрирате личен интерес за успех. Само тогава ще може да концентрирате съответните енергии върху себе си. Понякога въздействието на Юпитер предизвиква усещане за пълно самодоволство и чувство че всичко се развива прекрасно. В много случаи такова отношение към живота ще бъде оправдано. Обаче все още не е желателно да се отпускате, защото тогава може да пропуснете момента, в който трябва да вземете решение или да кажете определени думи.

Като знак, представляващ кардиналния кръст и стихията вода, през 2021г., ще бъдете на върха във всеки смисъл на думата. Луната, управителя на вашият знак ще ви подкрепя. В допълнение, позицията на Марс, обикновено отговорна за вашите проблеми и страхове ще се промени под хармоничното влияние на планетарните аспекти. В резултат, ще получите нещо което липсва на вашия знак-студен и пресметлив ум. Навременността на действията и правилността на взетите решения, обаче ще зависи само от вас. За щастие не само ще може да преодолеете всякакви препятствия (и освен това няма да е толкова трудно), но и ще помогнете на другите да го направят.

През 2021г, най-накрая, ще вземете съдбата си в свои ръце. Събитията може да не са толкова ннтензивни, но ще има много промени около вас. Има смисъл да придобиете нови съюзници и да промените някой свои възгледи. Как точно – обстоятелствата ще покажат. Основното нещо е да не бързате с изводите и да се опитвате да действате непредсказуемо, въпреки че на този етап всички наоколо ще действат по този начин. В областта на личните отношения също ще се очертае неочакван напредък, използвайте тази възможност, дори в ущърб на изградените планове. Това което ще получите, зависи само от вас, но с такива покровители като Луната и Марс, представителите на вашият знак определено ще могат да постигнат целта си и дори да надминат собствените си очаквания.

Работа и Пари

През 2021 г., може безопасно да стартирате нови проекти. Вярно е, че успехът ще зависи до известна степен, от вашето вниманието към детайлите. Но в останалото не следва да има критични пречки пред вашите начинания. През следващата година, повечето от вас, ще могат да повишат социалния си статус. Някои ще получат повишение, други ще засилят личния си авторитет, трети ще променят положението си в резултат на брак. Но почти всеки от вас, ще придобие ценен професионален опит, което ще позволи допълнително да оптимизирате усилията си, насочени към изпълнение на служебните задължения. Тези които се стремят към повишение в кариерата, трябва да демонстрират честност, смелост и великодушие. Именно тези качества най-вероятно, ще намерят най-голям отзвук сред тези, от които ще зависи повишението.

Важен аспект за професионалния успех през 2021 г. ще станат вашите комуникативни умения. Психологическата атмосфера около вас до голяма степен ще зависи от това, как се развиват вашите отношения с колеги, партньори и клиенти. Разбира се, тази тема е актуална всяка година, но през следващата подобно въздействие ще се почувства особено остро. Това ще се случи поради изразеното влияние на Плутон, който ще бъде в знака на Козирог през цялата година. И затова конструктивното изграждане на лични контакти, ще е особено важно.

Луната ще ви подкрепя в трудни моменти, като изостри вашата интуиция и ви позволи да вземете правилния избор в ситуации, в които другите се провалят. Следователно тези, които имат собствен бизнес, трябва да фокусират всички ресурси в посоката, която смятат за най-обещаваща. Не губете енергията си напразно, действайте хладнокръвно и за предпочитане сами. За тези, които не работят за себе си, е препоръчително да се адаптират към промяната, но да останат верни на идеалите си и да не променят приоритетите си.

По отношение на парите, не се очакват осезаеми финансови проблеми. Освен това много от вас, дори ще могат да увеличат доходите си. Разбира се не е възможно да се установи основният източник на такова увеличение. За някои това ще се случи поради появата на допълнителен източник на приходи, други ще получат наследство, а трети ще придобият покровителството на щедър човек.

Любов и Семейство

Семейните трябва да полагат повече грижи за семейството си. Ще е добре да започнете по- задълбочено да се вглеждате в нуждите на близките си. И ако за някой това изглежда уморително, тогава трябва да знаят, че тези усилия със сигурност ще се изплатят в дългосрочен план. За изграждане на по-топли отношения между вас и вашият партньор, е необходимо да погледнете на него от различна страна. Ако има проблеми във връзката, не трябва да се притеснявате, защото имате сили да спасите всичко. За да изпитате нещо ново в старите отношения, трябва да вложите целия си романтизъм и ентусиазъм. Само не вземайте неразумни решения, защото това може да ви изиграе жестока шега.

За необвързаните годината обещава да бъде богата на събития и емоции. В по голямата си част представителите на вашият знак, ще успеят да срещнат подходящ човек. И любовната история с него или нея, вероятно ще се развие бързо и ярко. Разбира се, за да бъдат отношенията дългосрочни и стабилни, е желателно запознанството да е станало в благоприятен период. Връзката, възникнала през февруари-март, обещава да бъде най-успешна.

Тези, които вече имат партньор, вероятно връзката им ще премине през повратна точка. Това не е негативно събитие. Всичко ще се случи според вашите желания, само не в момента, който сте очаквали. Друг шанс обаче няма да имате, така че действайте. Въпреки това, не трябва да вземате прибързани решения. Във всяка ситуация първо трябва да се успокоите, след това, спокойно още веднъж да „превъртите“ ситуацията в ума си, след което да я анализирате. И едва след това да определите своите действия и думи.

Късмет и Здраве

Макар че планетата на късмета Юпитер, няма да е в отлично разположение спрямо вашият знак, има всички шансове да реализирате начинанията си. Също така Сатурн вече няма да пречи на плановете ви, а и ще може да разчитате на подкрепата на Марс, който ще ви зареди с много енергия и сили, особено пролетта. Годината ще бъде интересна и богата на възможности. Но не всичко ще се получава перфектно и без вашето участие, перспективите от само себе си няма да се реализират. С други думи не разчитайте толкова на късмета и не бъдете лениви, иначе бързо ще пропуснете всички възможности. Но ако вложите много труд и усилия, ще се насладите на безпрецедентен успех, който до голяма степен ще бъде резултат от вашите заслуги.

През 2021г., трябва да наблюдавате вашето здраве. Фанатизъм в това отношение, разбира се, не е необходим. Въпреки това демонстративното пренебрегване на очевидните симптоми на неразположение, е малко вероятно да доведе до нещо добро. А предпоставките за това – т.е. до небрежното отношение към собственото тяло – почти сигурно ще възникнат. Всъщност, често ще сте заети с много по-интересни и вълнуващи мисли, отколкото организирането на посещение в медицински център и аптека. На битово ниво трябва да започнете да се грижите за своето здраве, като преразгледате диетата си и се ограничите в твърде необичайните ястия и напитки (предимно алкохолни). Злоупотребата с такива неща може да е източник на потенциални здравословни проблеми през 2021 година.

От здравна гледна точка през 2021 г., е важно не само да не рискувате, но и да помагате на другите да не го правят. Въпросът е, че проблемите на един човек автоматично, ще доведат до други проблеми. С други думи, ако някой се разболее в офиса, по-добре си вземете отпуска поне за няколко дни, тъй като в такава ситуация рискът от заразяване, ще бъде наистина голям. От друга страна, сега всяко действие, насочено към подобряване на здравето, ще има повишена ефективност. Това се отнася за лекарства, народни средства, закаляване, езотерични практики. Следователно, който и път да изберете, всичко може да ви се получи. Основното нещо е, да не рискувате и да не мислите само за себе си.

Лъв
07.24 – 08.23
Лъв
Обща прогноза

През 2021 г., за представителите на зодия Лъв се очертава един доста труден период. В година като тази е препоръчително да анализирате важните резултати, но да не правите стратегически планове. През по-голямата част от годината Юпитер и Сатурн (и двата в знака Водолей) ще бъдат в опозиция на знака Лъв. Тези планети ще създадат напрегнат аспект към вашето рождено Слънце. Сатурн ще насочи основното си влияние върху професионалната сфера и тази на финансите, докато Юпитер – върху емоционалната атмосфера, която ще се развива около вас.

Юпитер обаче два пъти годишно – от 14 май до 28 юли и след 29 декември – ще премине от Водолей в знака Риби. През тези периоди въздействието му върху вашият знак ще се смекчи. И точно по това време трябва да планирате важни разговори, вземане на трудни решения и т.н. За вас всичко това, означава две важни неща. Първо, повечето от вас ще могат да придобият ценен опит. На второ място, през този годишен период ще бъдат решени някои кармични задачи. Трябва да се признае, че постигането на едното и другото, може да бъде изпълнено с някои трудности. Затова се препоръчва още от първите дни на годината да се подготвите и настроите да работите усилено, в пълният смисъл на тази дума.

Първата седмица на декември ще бъде белязана от слънчевото затъмнение в Стрелец (4 декември). Тъй като Стрелецът е и огнен знак, енергиите, насочени към вашият знак в това отношение, ще са приятелски настроени и могат да бъдат използвани за положителни промени в живота. В деня на затъмнението, както и няколко дни преди и след него, има смисъл да вземете съдбоносни решения или да започнете нещо ново.

Въпреки общите характеристики на цикъла, не всичко ще бъде трудно и непредсказуемо. Първо, огнените знаци през този период ще бъдат имунизирани срещу негативното влияние на Луната. На второ място, покровителят на вашия знак, Слънцето, ще заема господстващо положение и това значително ще стабилизира общата ситуация. Следователно в работната област ще бъде възможно доста бързо да се справите с възникващите проблеми, а в сферата на личните отношения дори най-непредсказуемите ситуации ще имат напълно предвидим резултат. Нещата обаче сами по себе си няма да се получат във ваша полза, ще трябва да влагате много усилия.

В края на годината ясно ще си дадете сметка, какво сте направили правилно и къде сте сгрешили. Ще анализирате важните преживявания. Освен това промените ще ви отворят нови хоризонти, вероятно професионални. Материалните въпроси ще бъдат решени, сферата на личните взаимоотношения ще изисква специално внимание, а в сферата на здравето ви очакват добри новини. Основното е да останете себе си във всяка ситуация, вие сте обичани заради това.

Работа и Пари

Тези които имат собствен бизнес, не трябва да разчитат на прекалено динамична работа. Разбира се, ще трябва да работите много. Да инвестирате материални ресурси в своите проекти също. Но резултатите от усилията и разходите през 2021 г. ще бъдат доста скромни. Повече може да очаквате в по-далечно бъдеще – поне след завършване на годината. И, разбира се, ще трябва да се въздържат от разработването и още повече, реализацията на нови проекти. Тъй като определено няма да може да се справите с такъв обем натоварване през следващия годишен период. На служителите се препоръчва, изключително отговорно отношение към работните им задължения.

Няма смисъл да разчитате, че грешките и пропуските, няма да бъдат забелязани. Но да влезете “под прицела” на шефовете, дори повече отколкото заслужавате, може много лесно. Освен това последиците тук могат да бъдат всякакви, включително до уволнение. Финансовото ви състояние ще се променя периодично през цялата година. Приходите ви в някой месеци, ще бъдат доста високи, което ще ви позволи да се чувствате уверени и оптимистични. Но от време на време някои от вас, ще се сблъскат с непредвидени разходи. И това може да ви хвърли в другата крайност – липса на средства и потиснато състояние.

За да избегнете подобни финансови „вълни“, трябва внимателно да планирате своя бюджет, разходите си и разумно да спестявате. Това ще ви позволи да имате в точното време поне част от парите, необходими за бързото решаване на належащи проблеми. През 2021 г. представителите на вашият знак трябва много внимателно да се отнасят към съмнителните начини за печелене на пари. Не трябва да приемате никакви предложения, ако разбирате (или дори само подсъзнателно усещате), че това е нещо рисковано. И разбира се, хазарта и лотариите са абсолютно противопоказни.

Любов и Семейство

В отношенията с обкръжаващите и като цяло с най-близкия кръг, трябва да проявявате максимално търпение и порядъчност. Може да ви се струва, че към вас се отнасят или несправедливо, или пристрастно, но да обвинявате другите, още повече да влизате в конфликти през 2021 г. ще бъде неконструктивно. По-правилно е да се опитате да промените нещо в себе си. Например, да опитате да преразгледате собствените си навици. Семейните може да преминат през някаква криза. Но тя може лесно да бъде преодоляна, ако действате заедно със своя партньор. Може би това ще бъде някакъв вид тест на чувствата и ако не го преминете, това означава да загубите онова, което ви е скъпо.

Бъдете внимателни към близките си. Сега много ще зависи от тях, никой не е отменил елементарния алтруизъм. Все пак вие сте семейство, което вече е много. Тези, които не могат да оценят това, може да се окажат в трудно положение. Ако почувствате, че нещо не е в ред, поискайте помощ от тези, които са ви скъпи. Това е подходящ момент да признаете искрените си чувства. Въпреки това тук не се предвиждат значителни трудности. Просто най-накрая сами трябва да решете, какво искате най-много.

За необвързаните 2021 година обещава да бъде интересна и наситена със събития. Почти всеки от вас почти сигурно ще срещне човек, с когото да създаде близки отношения. И ще го направите. Но определено не трябва да правите планове за много години напред, защото през следващата година астрологичните влияния ще се променят. По-правилно би било да следвате обстоятелствата и да се опитате да запазите връзката. Тези, който вече са срещнали любовта, но нямат сключен брак също трябва да вземат под внимание този съвет. Препоръчва се също в конфликтни ситуации да не правите прибързани заключения и обмислено да вземате решения.

Липсата на ясна насока може да създаде проблеми за някои от вас, който все още не са срещнали любовта на живота си. Този период ще ви даде много повече свобода от останалите зодии. Това може да се превърне в препъни камък, защото ще искате да грабнете всички възможности и в крайна сметка няма да реализирате нито една. Така че се съсредоточете и поемете контрола над вашата страст. Втората половина на 2021 г. по въпросите на любовта и връзките, ще ви даде шанс да промените всичко, но само ако вие сами го искате. Есента и зимата са идеални за женитба, зачеване или раждане на дете.

Късмет и Здраве

Юпитер и Сатурн, в опозиция спрямо вашият знак, може да изпълнят живота ви с препятствия. Може да се чувствате обезсърчени и немотивирани, когато става въпрос за изпълнение на някои важни задължения в работата или усилия за подобряване на отношенията с хората от непосредствената ви среда или любимия човек. Това ще ви направи по-сериозни и ще прозрете, че съдбата не само подготвя подаръци за хората, но и понякога ги изпитва за сила. Справяйки се с кризите и преодолявайки препятствията, в крайна сметка ще придобиете много опит и ще развиете такива качества като устойчивост, солидност, целеустременост и способност да изпълнявате най-трудната и неблагодарна работа.

По отношение на здравето през 2021г, повечето от вас, няма да се изправят пред с критични здравословни проблеми. Основният проблем с който може да се сблъскате са зъбите, както и вашата костна система. Плюс това, не са изключени проблеми с нервната система. Последното ще бъде свързано с повишената ви чувствителност към преумора. В такива моменти повечето от вас почти моментално ще загубят чувството си за оптимизъм и ще почувстват апатия към живота. Всичко това може да бъде сведено до минимум, ако системно контролирате начина си на мислене и поведение.

Не трябва да се ядосвате, също не трябва да реагирате твърде остро на външни дразнители. Имайте предвид, че всякакви трудности са преодолими и бъдете внимателни в райони, където има елементи на риск за здравето, като например на пътя. Тези, които вече са достигнали 50-годишна възраст, има смисъл да се подложат на цялостен преглед. Това ще ви позволи да уловите проблемите навреме, които ако останат незабелязани, по-късно може да създадат много болезнени състояния и съответно грижи и дори финансови разходи.

Дева
08.24 – 09.23
Дева
Обща прогноза

За представителите на зодия Дева през 2021 г., положителните аспекти ще преобладават над отрицателните. Влиянието върху вашият знак на планетите и другите съзвездия е такова, че ще има достатъчно положителни енергии, за да може да си позволите да водите относително спокойно съществуване. А отрицателното въздействие не само няма да бъде критично, но и ще е лесно преодолимо. През 2021 г. , към вашият знак няма аспекти на Сатурн. Това само по себе си означава липса на енергии, които биха могли да бъдат полезни.

Тъй като обаче през последните няколко години Сатурн имаше положително влияние върху вашият знак, вероятно сте имали време да натрупате ресурси – под формата на житейски опит, необходими контакти и т.н. Така че сега може да ги използвате, без да мислите за последствията. Позицията на Юпитер по отношение на вашият знак също е доста благоприятна и през по-голямата част от следващата година ще бъде във Водолей. И само от 14 май до 28 юли и след това през последните 3 дни на декември, Юпитер ще бъде в опозиция на знака ви (намирайки се в Риби).

Докато е във Водолей, енергията на Юпитер ще ви осигури късмет, създавайки подходяща база за ефективен старт и изграждане на обещаващи връзки. Преходът към знака Риби ще „обезсили“ този източник на положително влияние, което може да доведе до пречки за постигане на целите, среща с хора, които не съответстват с вашите възгледи за живота, както и обстоятелства, подлагащи на тест вашата гордост и способността да сдържате емоциите си.

Осезаем ефект върху вашият знак естествено, ще окаже ващият владетел – планета Меркурий. Той ще успява да ви подкрепя почти през цялата година, отстъпвайки само през периодите на своето ретроградно движение. Които ще бъдат съответно в началото на годината : от 30 януари до 22 февруари, приблизително 3 седмици в началото на лятото от 30 май до 24 юни и след това през есента от 27 септември до 19 октомври. В тези периоди е препоръчително да не сте много активни – не започвайте нищо ново, не подписвайте важни документи, избягвайте конфликтни ситуации. В заключение 2021 г., ще ви даде много прекрасни шансове да постигнете желаните цели, но ще изисква от вас да положите много усилия за постигането на това.

Работа и Пари

През 2021 г. Меркурий владетеля на вашия знак и неговата силна позиция през този период, ще ви осигури безпрецедентна подкрепа в професионален аспект. Но това ще бъде изразено в доста по-особена форма. За вашия зодиакален знак всички предимства, ще бъдат насочени към новите запознанства и като цяло – към вашата контактност. За предприемачите това е идеалният момент за анализ на конкурентите, подобряване на квалификацията на персонала и сключване на нови споразумения за партньорство, които ще дадат първите плодове до средата на годината. За служителите, общуването с колегите и ръководството в неформална обстановка, ще отвори принципно нови възможности. Възможно е увеличаване на доходите и появата на алтернативни перспективи за печелене на пари. Само не се подавайте на емоциите. За вас, това ще бъде болезнен въпрос през този период.

Тези, които вече са навършили 40 години или ще ги навършат догодина, могат преди всички други да разчитат на успех в кариерата. Именно хората от тази конкретна възрастова група потенциално вече са успели да усвоят най-много ресурси от Сатурн. Има смисъл по-младите да обърнат внимание на колегите, които вече са преминали 40-годишна възраст и най-вече са родени под знака Дева. Съветите и опитът на тези колеги, може би ще бъдат добра компенсация за липсата ви на години.

На работното си място, ще имате пълна свобода на действие. Тези, които мислят за някаква реорганизация на работния процес, смело могат да се опитат да го приложат. А тези, които не са доволни от нещо в работата, трябва да се опитат да променят настоящото състояние на нещата. Във финансовата сфера, не би трябвало да имате проблеми. Освен това стабилното финансово състояние, ще ви съпътства през цялата година. И доколкото почти всички представители на вашият знак дори ще могат да повишат нивото на личните си доходи, то през 2021 г. може да разчитате че не само ще задоволите основните си нужди, но и ще придобиете нещо ценно за себе си, включително недвижим имот.

Любов и Семейство

За представителите на зодия Дева 2021 година ще бъде пълна с изненади в любовта, но предимно положителни. За разлика от повечето други знаци, вие ще получите максимална независимост от обстоятелствата и желаната свобода за избор. От друга страна, има рискове свързани с неблагоприятното положение на Луната, затова не трябва да се подавате на емоциите. Има смисъл да правите изключение само в онези ситуации, в които сте на сто процента уверени в обкръжението си. Емпатията ще бъде вашата силна страна сега, но не бъдете арогантни и не се опитвайте да изглеждате по-добри отколкото сте. Опитайте се да премахнете маските на другите, като обясните, че това не е най-добрата стратегия, когато става въпрос за чувства.

Необвързаните ще имат всички шансове за съдбовна среща. За да се осъществи, само ще се нуждаете от разумна активност и адекватно поведение на обществени места и в компании. Останалата част от вас, ще мислят за необходимостта от промени. Необвързаните- за сватба, обвързаните – за радикално подобряване на условията им на живот, раждането на дете и т.н. Освен това много от вас, ще преосмислят отношението си към партньора. Но най-вероятно не защото съзнателно ще стигнете до необходимостта от това. По-вероятно е някои външни обстоятелства да ви тласнат към подобни размишления. Но независимо какви ще бъдат и колко приятни ще са, резултатът ще бъде успешен както за вас, така и за вашият партньор.

Първата половина на 2021 г. ще бъде по-динамична по отношение на любовта и връзките. Още в началото на годината много ще се промени и ще трябва или да се адаптирате, или да се преборите с обстоятелствата (при вторият вариант ще загубите). Ситуациите ще се развиват във ваша полза, само ако дадете най-доброто от себе си. Използвайте този период за откровени разговори и вземане на важни решения. Втората половина на 2021 г., ще бъде по-спокойна, но по-фундаментална по отношение на любовта и личните отношения. На този етап вече ще се сблъскате с първите последици от решенията си и ще разберете къде сте били прави и къде сте грешили. За да не изпаднете в трудна ситуация, не бързайте да се доверявате на първият срещнат и анализирайте ситуацията от различни гледни точки. Финалът на годината обещава да бъде искрен, но непредсказуем.

Късмет и Здраве

Сатурн, няма да заплашва вашето щастие тази година. Юпитер почти през цялата година, ще бъде в знака Водолей и само за кратко ще бъде в Риби, където ще е в опозиция на вашият знак. Така че тази година ви очакват много положителни събития в живота. Креативността и ентусиазмът ще присъстват във всичко, което правите. Ще се появят нови перспективи и интереси. Но преди да пристъпите напред, ще трябва съзнателно да обмислите следващите си стъпки за постигане на целите. Избягвайте да бъдете прекалено самоуверени.

Ще имате много възможности и късмет. Но отговорността за изпълнението и реализиране на начинанията, ще носите вие. Така че, ще трябва да съберете цялата си енергия и да се възползвате максимално от нея в ситуациите които възникнат. Особено през първите месеци на годината, времето ще е много благоприятно както за кариерата, така и да устроите съдбата си.

Критични здравни проблеми през 2021 г., няма да ви притесняват. Максимумът, от което трябва да се пазите, са ежедневните болежки, причинени от моментни дразнители. Но те също могат да бъдат сведени до минимум, ако се отнасяте разумно към диетата си и не се претоварвате в работата, забравяйки за почивката. Освен това, трябва да се грижите за себе си по време на есенно-зимния сезон, когато се активират вируси и настинки.

Като цяло за повечето от вас периодът ще бъде спокоен, дори може да си помислите, че сте изчерпали силите си. Не се притеснявайте, загубата на енергия, ще е временна и в много отношения – пресилена. Почивката или общуването с приятели, може да ви помогне в това отношение. Дори ще може да си позволите да се подадете на емоциите, без да се притеснявате за последствията. Обаче след това отново трябва да се захванете с работа с удвоени сили, защото парите не се печелят сами.

Везни
09.24 – 10.23
Везни
Обща прогноза

През 2021 г. представителите на зодия Везни ги очакват богати възможности и широки перспективи. С малки изключения астрологичното влияние върху вашият знак, ще бъде впечатляващо положително. Юпитер в знака Водолей образува мощен тригон към вашият знак и това ще ви осигури много късмет и успешно стечение на обстоятелствата. При това не в някоя конкретна област, а във всички сфери на вашият живот. Сатурн, който също ще остане в съзвездието Водолей целогодишно, ще ви осигури всички необходими условия за ефективна динамика по най-важните въпроси. И освен това, тази планета ще има значително влияние върху вашето психологическо състояние. Което ще се изрази в това, че ще получите много възможности да придобиете по-голяма самоувереност в собствените сили, самочувствие и мъдрост.

Възможно е да възникнат някои трудности в периода, когато Юпитер премине в знака Риби. Това ще стане от 14 май – 27 юли и от 29-31 декември. По това време се препоръчва да не започвате нищо ново, да избягвате важни разговори, които могат да доведат до кардинална промяна в обстоятелствата, да не подписвате важни финансови документи и т.н. Просто трябва да живеете, наслаждавайки се на малките ежедневни радости. Венера също може да създаде някои проблеми, макар и не за дълго и в самия край на годината (от 19 до 31 декември). По това време, може да изпитате някои трудности в личния си живот.

Предишните години вероятно не са били лесни за вас. И все пак, ако погледнете в миналото през ярката светлина на днешният ден – ще откриете че тези периоди са ви принудили да се развиете, да станете по-силни и са ви научи да се справяте с промените. А тази година благодарение на въздушния си елемент, ще бъдете много възприемчиви към предстоящите промени. Ще научите какво е важно за вас и какво не трябва да приемате за даденост. Вярно е, че може би в началото на периода ще почувствате спад, но това ще бъде само принудително спиране преди началото на изкачването. През 2021 г. успеха ви е почти сигурен, а опита който сте получили през миналите години, ще гарантира, че ще избегнете всякакви препятствия по пътя си нагоре.

От време на време, неволно ще мислите за глобалните проблеми, като търсене на смисъла на живота или някои философски въпроси. Нептун ще ви подтиква към това. Желателно е да насърчавате подобни опити за интелектуална работа върху себе си, тъй като тогава движението към бъдещия успех ще бъде много по-смислено и съдържателно.

Работа и Пари

Професионалната дейност, ще заема значително място в живота на почти всички представители на зодия Везни. Много от вас ще могат да направят голям качествен скок нагоре в кариерата. В това ще ви помогнат преди всичко енергиите, насочени от Сатурн. Също така резултатите постигнати през 2021 г., ще се окажат полезни не само тук и сега, но и през следващите години. Тези които имат собствен бизнес, през следващата година ще имат успех. Вероятни са много шансове за реализиране на нови проекти, както и печалба от тези, които вече са осъществени. Освен това повечето от вас, ще могат да установят много полезни контакти.

Креативните, ангажирани с творчество, с висока вероятност през пролетта, ще изпитат прилив на позитивност. Ще се случи нещо, което ще направи вашата дейност по-интензивна и интересна. Тези които решат да сменят работата си, трябва да се опитат да намерят нова позиция до средата на есента. През ноември-декември процесът на търсене може да се окаже ненужно тромав или дори напълно проблематичен. Финансовото ви състояние има всички шансове за подобрение. Ще имате много възможности да увеличите личните си приходи. И много от вас ще могат да се възползват от този забележителен потенциал.

Въпреки това, е малко вероятно да успеете да спестявате. И всичко това, защото през 2021г., ще имате много повече разходи от преди. От друга страна, това означава, че ще направите полезни и приятни придобивания. Между другото, тези от вас, които планират някои по-големи и скъпи покупки, е препоръчително да ги направят през лятото. Като цяло, ще останете доста доволни от финансовото си състояние.

Любов и Семейство

Представителите на зодия Везни през 2021 г., в любовната сфера, ще получат значителна подкрепа от енергиите на Марс и Венера. В резултат периодът ще бъде доста балансиран в предвид, че ще се сблъсквате с много неразбираеми неща. Въпреки това, в отношенията с приятели и роднини, в никакъв случай не хитрувайте и с всички сили се борете срещу сплетни и интриги. Ако се замесите в тях, в последствие ще бъде трудно да си върнете загубените позиции, а не си и струва. Трябва да се отбележи, че тази година тези от вас, които все още не са намерили своята половинка, имат голям шанс да поправят това положение.

Със сигурност ще имате много възможности да срещнете човек, с когото ще ви е не само приятно и интересно да прекарвате времето си, но и може да изградите съвместно бъдеще. И има голяма вероятност това запознанство, от романтично увлечение да прерасне в силен съюз. Тези, които вече са намерили своята любов, но все още не са се обвързали в брак, могат да разчитат на стабилизиране на отношенията с партньора и на по-нататъшното им качествено подобрение. Не е изключено и създаването на семейство през следващата година. На 10 юни в съзвездието Близнаци ще се случи слънчево затъмнение. За вас това е от значение, тъй като може да окаже въздействие върху личния ви живот. Ще усетите енергиите, свързани със затъмнението, приблизително седмица от 7 до 13 юни.

Тези 7 дни могат да бъдат белязани от важно събитие в живота или в съдбата на някой от много близките хора. Тези които вече имат деца, трябва да очакват събитие свързано с тях. Семейните, както и всички други които имат постоянен партньор, трябва да бъдат внимателни в дните, когато влиянието на Венера ще се усети най-силно, т.е. през втората половина на декември. Желателно е през това време да не изразявате никакви претенции и да се опитате да отпразнувате празниците възможно най-спокойно. А тези, които в края на годината решат да изкажат чувствата си на любимия човек, трябва да го направят преди 19 декември.

Късмет и Здраве

2021 г. може да е една от най-успешните ви години. С преминаването на Сатурн и Юпитер двойната енергия на планетите, ще бъде в подкрепа на вашият живот. Освен това Сатурн ще внесе стабилност в любовната сфера. 2021 г. може да е по-малко предизвикателна от миналата година, но ще внесе много изненади в живота ви. Поради силната позиция на Юпитер във Водолей и директния му аспект към вашия знак, има шанс за увеличаване на доходите. Възможно е дори повишение в работата. Ако имате собствен бизнес, има шанс да просперира. Като алтернатива може да потърсите алтернативни източници, за разширение на бизнеса и приходите.

През 2021 г., ще може лесно да насочите енергията си в правилната посока и да постигнете желаната цел. Влиянието на Юпитер и Сатурн, както и на Венера, ще ви даде голяма подкрепа. Според астрологичната прогноза февруари, март и април 2021 г. ще бъдат особено добри, тъй като благоприятното положение на планетите може да повиши енергийният ви потенциал.
Сатурн ще ви зарежда с енергия през цялата година, като помогне за повишаване на духа, енергичността и оптимистичното настроение. И това е много добре, защото в противен случай няма да може да се справите с натоварванията, на които ще бъдете подложени през този период.

Доброто състояние на вашият организъм обаче, може да подтикне някои от вас да пренебрегнат собственото си здраве. А други могат да започнат да се отдават на слабостите си, рискувайки да ги превърнат постепенно в лоши навици. И точно това трябва да се опитате да предотвратите. Отделно трябва да се спомене и за рискът от нараняване. Той не е прекалено голям, но все пак ще съществува. Следователно, е препоръчително да сте бдителни, особено на места където потенциално може да попаднете в проблемна ситуация – по пътищата, на непознати места и т.н.

Скорпион
10.24 – 11.22
Скорпион
Обща прогноза

През 2021 г., представителите на зодия Скорпион ги очаква известна енергийна нестабилност. Положителните и отрицателните астрологични влияния, излъчвани от съзвездията и планетите, ще се редуват, създавайки едновременно предпоставки за положителна динамика във вашите дела или определени трудности. Например Юпитер в съзвездието Водолей, ще направи квадратура към наталното ви Слънце и може да допринесе за появата на някои препятствия по пътя към желаните цели. Но от друга страна, отличителна черта на влиянието на тази планета е липсата на очевидно външни препятствия. Юпитер в това си качество по-скоро ще допринесе за появата на вътрешни противоречия.

В такива моменти обикновено няма да може да се справяте със собствения си егоизъм и инат. И затова през цялата година, ще трябва да се борите с подобни прояви на своята природа. От друга страна, периодично преминавайки в знака Риби, Юпитер образува напротив, тригон към наталното ви Слънце, което носи късмет и благоприятни възможности за личностно и социално развитие. Такава ще бъде ситуацията за около три месеца през пролетта и лятото (14 май – 27 юли) и през втората половина на декември. Напрегнат аспект квадратура към наталното ви Слънце – ще бъде създаден и от Сатурн. Това ще се изрази главно в изненади, които могат да ви принудят да променяте плановете си или да отложите някаква работа.

Но част от проблемното влияние на Сатурн, може да бъде поправено. Тази планета приветства упоритата работа и постоянството в придвижването към поставените цели. Следователно, тези, които не се подадат на мързел, въздържат се от моментни импулси и настроения, може би, ще видят в Сатурн не толкова суров критик и източник на проблеми, отколкото лоялен учител, водещ до конструктивност и полза (вярно, често чрез трудни обстоятелства).

2021 г. в много отношения е време за обобщаване и търсене на отговори на основни въпроси. Повечето от вас ще бъдат тласкани към това от Плутон, вашият планетарен владетел. Препоръчително е да отделите достатъчно време за такива неща, за да стабилизирате някои от своите постижения и да прочистите собствения си ум и душа от това, което вече е загубило своята актуалност. Сега не е моментът да мислите за бъдещето или да анализирате миналото, през 2021 г. живейте в настоящето, наслаждавайте се и щастието със сигурност ще дойде във вашите ръце.

Работа и Пари

В професионалната сфера през 2021 година, е недопустимо небрежното отношение. Желателно е да работите толкова, колкото е необходимо. Ако това разбира се, не надхвърля границите на здравия разум. В същото време не трябва да правите нищо, разчитайки на много бързи резултати. Трябва да бъдете подготвени за факта, че в някои случаи дори очакваните резултати могат да се забавят или да не са толкова значителни, колкото сте очаквали. Но това не трябва да ви подтиква към раздразнение или апатия, а към търпение и осъзнаване, че резултати със сигурност ще има, но по-късно. Следващата година е много важно, да оцените обективно своите възможности и ресурси.

И тук както тяхното надценяване, така и подценяването са нежелани. Не трябва да си позволявате да критикувате и самоизтъквате. Както и трябва да отрязвате опитите за такова пристрастие от другите. Ласкаенето и също толкова неоснователната критика, може да ви изиграят много лоша шега. Ще може да си позволите известно отпускане (но само в посока на преоценка) по времето на престоя на Юпитер в Риби. Нещо повече, по това време тази лекота по отношение на собствената ви персона ще позволи привличане на енергии, отговорни за късмета и реализиране на личните амбиции. Между другото, докато Юпитер е в знака Риби, трябва да бъдете възможно по-концентрирани и настроени към активност и целенасоченост.

Възможностите, които такава астрологична ситуация ще ви предостави, трябва да бъдат реализирани възможно най-пълно и широко. През 2021г, е препоръчително да се отнасяте много сериозно към паричните въпроси. Особено през първите месеци на годината (около януари – април). За вас е изключително нежелателно от една страна, да поемате финансови задължения например кредити, а от друга, да доверявате на външни лица собствените си средства. И тук става дума, че не само не се препоръчва да давате пари назаем, но и да ги оставяте на депозит. Нивото на доходите на повечето от вас ще бъде напълно задоволително. Най-благоприятно в този смисъл, може би ще бъде лятото, както и декември. През тези месеци не е изключено, появата на допълнителен източник на доходи. Друг вариант е да получите хонорар, бонус за добре свършена работа.

Любов и Семейство

Много от представителите на вашият знак, ще са склонни да прекарват времето си сами. Разбира се, при много малко, такова състояние ще стигне до фанатизъм. Просто повечето от вас, ще проявят такава вътрешна потребност по-осезаемо от обикновено. Но не трябва да се борите с нея. Нещо повече, независимо от причината дали не сте успели да създадете семейство или сте в търсене на любовта, не сте доволни от обстоятелствата в собствения си личен живот или се стремите към промени в него. Тези от вас, в чийто живот има някои „сенки“ от миналото, определено трябва да се опитат да се отърват от тях.

Остарелите връзки трябва да бъдат премахнати, в противен случай те могат да създадат осезаеми проблеми в бъдеще, спъвайки развитието на нов, потенциално обещаващ съюз. Почти всички необвързани през 2021 г., ще получат шанс за интересна среща (а може би дори не една). Почти всеки през този годишен период ще преживее забележителен роман, който независимо от перспективите и срока на развитие, ще бъде запомнен като най-яркото събитие в живота. Що се отнася до перспективите, тук са възможни различни варианти. И за да не загубите възможността да създадете силен съюз от началото на връзката, трябва да си правите заключения и да вземате решения хладнокръвно, като пренебрегнете моментните емоции, думи и действия на партньора.

Обвързаните представители на знака, ще преминат през година, в която положителните и отрицателните събития, ще се редуват със завидна регулярност. Вярно е, че добрите моменти във връзката, ще бъдат по-дълги. Въпреки това до средата на лятото трябва особено внимателно да контролирате своите емоции и думи. Сега много от най-близките ви, ще бъдат уязвими, затова се опитайте да се сдържате. Нещо повече, този, който сам признае вината си и поиска прошка, ще бъде в пъти по-ценен за вас от този, който остане на мнението си, докато буквално не му покажете истината. Приблизително същата ситуация се прогнозира за тези, които все още не са се оженили, но вече са намерили своята любов.

Късмет и Здраве

Тази година както бе споменато по-горе, ще бъде смесена. Докато преминавате през нея вероятно ще станете по-енергични, дръзки и дори способни да се придържате към своите планове. Годината може да бъде доста прогресивна, тъй като ще сте решени да постигнете това, което искате. Освен това има голям шанс, че ще получите много добри възможности за финансова печалба. Приходите обаче може да са скромни, но източниците вероятно ще бъдат надеждни и ще осигурят дългосрочни печалби.

Годината също ще е благоприятна за романтичните връзки. Ако вече имате връзка, това ще бъде много добра година, за да изведете връзката си на следващото ниво. Освен това транзитът на Сатурн и Юпитер ще внесе стабилност в отношенията. Темата за здравето, ще бъде доста актуална за много от вас. Ще трябва да положите много физически и емоционални усилия, по различни причини. А това разбира се, не насърчава здравето. Оттук и заключението: през цялата година трябва, на първо място, да се щадите колкото е възможно повече, като избягвате системната преумора и второ, да обръщате внимание на превенцията на болестите.

В какво точно трябва да се изразят превантивните мерки, нека всеки от вас сам да определи, защото това е чисто индивидуален въпрос. Тук има само една обща препоръка и тя касае имунната система. Ще бъде много правилно, ако всеки направи всичко по силите си, за да повиши имунитета си. Друго слабо звено за повечето от вас, ще бъде храносмилателната система. Диетата и режима на хранене са приоритетните въпроси, които се препоръчва постоянно да държите под контрол. В противен случай няма да избегнете проблемите със здравето, които напълно ще ви изкарат от нормалния ритъм на живот.

Стрелец
11.23 – 12.21
Стрелец
Обща прогноза

2021 г. обещава на представителите на зодия Стрелец, много моменти на късмет и отлични шансове за развитие в почти всички жизнени насоки, които считатe значими за себе си. Потенциалът на този период, ще бъде толкова голям, че повечето от вас, ще могат да получат значителни резултати с относително малко усилия и често дори за по-кратко време от очакваното. Такъв значителен астрологичен позитив ще бъде на разположение за вас, поради влиянието на хармоничните аспекти на няколко планети едновременно. И така, Сатурн, оставайки през цялата година във Водолей, образува благоприятен секстил към наталното ви Слънце. Това е ключът към успеха в дейности, в които може да демонстрирате своите лидерски умения.

Това ще е особено актуално, ако проявите щедрост и се вслушвате по-често в препоръките на хора, които са по-опитни или на по-високо ниво в социалната йерархия. Почти цялата година Юпитер ще бъде в знака Водолей, откъдето също ще образува секстил към наталното ви Слънце. И това означава, че ще изпитате моменти на кармичен късмет, разкриване на нови възможности и също така ще получите шанс за разширяване на обхвата на своето лично влияние. Може да изпитате известно напрежение по време на престоя на Юпитер в Риби. При тази позиция е желателно да контролирате своите амбиции, да потискате чувството на егоизъм в себе си и да се опитате да бъдете възможно по-отговорни към личните си задължения.

През 2021 г. Юпитер ще бъде два пъти в знака Риби – от 14 май до 28 юли и след това от 29 до 31 декември. Освен това Юпитер може да ви създаде определени затруднения през периода на своето ретроградно движение, което се очаква от 20 юни до 17 октомври. Но не трябва да се страхувате от нещо критично през тези няколко месеца. Трябва само да запомните няколко препоръки, за да сведете до минимум рисковете. Първата е – не бъдете лениви. Колкото по-малко време отделяте на безделие и колкото по-полезна работа вършите (но без да чакате незабавен резултат), толкова по-значими ще бъдат резултатите. Втората е – не влизайте в конфликти без основателна причина (включително не съдете никой). Трето-преразгледайте собствените си житейски приоритети.

Своевременното решаване на най-належащите въпроси, ще означава преодоляване на фундаментално значими кармични препятствия. И „навреме“ в този случай означава точно през периода на ретроградния Юпитер. Особено необходимо е да се отбележи периода, който ще настъпи по време на слънчевото затъмнение. То ще се случи на 4 декември в съзвездието Стрелец. В седмицата, около тази дата, т.е. 1-7 декември, ще има възможност за обновяване и динамика в ключови житейски проблеми.

Работа и Пари

Професионалният успех за вашият знак, е повече от вероятен. Сатурн във Водолей ще осигури всичко необходимо за това. Едно от важните условия за успех в кариерата е готовността да се вслушвате в съветите на знаещи и опитни хора. И освен това се препоръчва, да обмислите всички възможни варианти за външна помощ. Разбира се, не е нужно да се опитвате постоянно да въвличате някого във всяка своя работа. Но ако ви предлагат помощ, определено не си струва да я отблъсквате. По време на престоя на Юпитер в съзвездието Риби, занимавайте се с обикновените си задачи, но не започвайте нови проекти и не правете дълги пътувания.

Друго ограничение за тези периоди е, да не показвате че сте некомпетентни по някой въпроси. Дори нещо да не ви е ясно или да не знаете, препоръчително е да търсите самостоятелно отговори и се старайте това да не става достояние на околната среда. Но в случаите, когато някой ви предлага полезен съвет или помощ, може и трябва да се възползвате. Тези които имат собствен бизнес, могат да разчитат на осезаемо подобрение на ситуацията в своите дела. За това ще се погрижи Плутон, който ще бъде в съзвездието Козирог през цялата 2021 година.

Някой ще получат компенсация за предишни загуби, което ще помогне за издигане на вашият проект на по-високо ниво, други ще открият успешен източник на ресурси за правене на бизнес. И за да увеличите шансовете за точно такова развитие на събитията, трябва внимателно да криете собствените си търговски тайни. Финансовото състояние, вероятно ще бъде не особено стабилно. Но това няма да е свързано с намаляване на доходите. Просто няма да успявате да спестявате допълнително. Плюс това, ще имате склонност да правите спонтанни покупки. И въпреки всичко, почти всички от вас, ще останат напълно доволни от материалното си благосъстояние.

Любов и Семейство

През 2021 г., за представителите на зодия Стрелец се очертават доста розови перспективи в любовта, но няма да е лесно да стигнете до тях. Този период ще изисква известно напрежение от вас, ако искате да промените нещо. Ако сте напълно доволни от настоящата си връзка, тогава изобщо не трябва да се фокусирате върху тази страна от живота си. От друга страна, няма да може да се върнете към пропуснатите възможности по-късно, така че помислете добре. На семейните се препоръчва да контролират по-добре емоциите си, в противен случай ви очакват трудни ситуации в дома. От друга страна, това е опит, който ще ви направи по-силни и ще ви помогне да разберете много.

Много от вас които вече имат половинка, ще трябва да направят щателна ревизия на връзката си с любимия човек. В крайна сметка ще постигнете качествено подобрение в нововъзникващия съюз, който ще придобие „очертания“, които са много по-удобни както за самите вас, така и за вашите партньори. Но част от вас в крайна сметка ще разберат, че връзката им е надживяла полезността си. Ако това се случи, определено не бива да се разстройвате, а да се разделите с партньора си възможно най-спокойно. Защото в този случай, може да очаквате бързо ново запознанство, което ще се окаже по-успешно и обещаващо.

Най-подходящото време за поставяне край на връзката, ще бъде октомври-ноември. Въпреки че, ако обстоятелствата ви принуждават към друго, няма нужда да се съпротивлявате. Необвързаните, може да се държат по-разкрепостено, ако това им харесва. Само ще ви бъде от полза. При всички случай ще получите достатъчно шансове за съдбовна среща. Да я реализирате, ще е възможно по различно време. Един от най-вероятните периоди за това, ще бъде май – август. През тези няколко месеца със сигурност ще направите успешно запознанство, което ще ви обезпечи щастлив живот в бъдеще.

Семейните ще прекарат тази година относително равномерно и спокойно. Някои ежедневни проблеми може би ще ви притесняват, но най-вероятно няма да бъдат критични за семейния живот. Нещо важно в личния живот може да се случи през първата седмица на декември, което ще бъде свързано със слънчевото затъмнение. В живота на необвързаните по това време може да се появи човек, с който да свържат бъдещето си. А тези, които вече са срещнали любовта, може да решат през тези 7 дни да се оженят.

Късмет и Здраве

Тази година определено, ще може да разчитате на щастливата случайност. Но в по-голяма степен успехът ще зависи от способността ви да планирате и да не се страхувате от натиска на обстоятелствата. Периодът ще бъде успешен, от гледна точка на реализиране на амбициите. Не винаги обаче ще можете сами да постигнете това, което искате. Понякога обстоятелствата ще изискват да го направите съвместно с другите. Тази година може да бъде благоприятна за разширяване на вашия социален кръг. Вероятно ще искате да се запознаете с нови хора. Общуването с тях, може да ви бъде полезно в бъдеще. Освен това, ако не сте намерили своя специален човек, тогава има голяма вероятност да се влюбите през първите три месеца.

Очевидно през 2021г., няма да имате големи здравословни проблеми. Разбира се, малко от вас ще могат да постигнат идеално здравословно състояние и да го поддържат за дълъг период. Обаче определено не трябва да се страхувате от нещо критично. Някои проблеми, могат да се случат заради нервната система. Но в наши дни, това едва ли е удивително. В резултат на полученият стрес, може да се развият различни патологии. Ето защо, по отношение на емоциите, се опитайте да не прекрачвате определената граница. За да преодолеете бързо последствията от подобни проблеми, се препоръчва да промените обстановката, като се отдалечите от дома и промените обичайния си начин на живот.

В този случай, ще може да разчитате на енергийната помощ на Нептун, който през 2021 г. ще бъде в знака Риби. Освен всичко друго, е препоръчително да пазите бронхите и белите дробове. По време есенно зимния сезон, има риск за развитие на по-тежки настинки. Следователно, в този случай се приветства както профилактиката, така и внимателното отношение към вашият организъм по време на прехода от зимата към пролетта и по време на зимните студове.

Козирог
12.22 – 01.20
Козирог
Обща прогноза

2021г. обещава да бъде доста положителна за представителите на зодия Козирог. Ще имате астрологичното покровителство на Юпитер и Сатурн, а освен това важен и също положителен момент ще стане денят на слънчевото затъмнение. Разбира се, ще усетите и други планетарни влияния върху себе си, освен това те ще идват главно от източници, които имат върху вас съзидателна роля в живота. Юпитер ще бъде във Водолей през по-голямата част от годината, като ще се премести два пъти в съзвездието Риби. Той ще бъде в Риби на 14 май – 27 юли и 29–31 декември. Пребиваването на Юпитер във Водолей означава за вас, хармонизиране на околното пространство, което ще ви позволи да се предпазите от изпадане в крайности. Също така от неоправдано остри реакции към източници на негативизъм и ще осигури много полезни моменти.

Докато планетата е в знака Риби, ще имате възможност да изпитате влиянието на секстила на Юпитер върху родното ви Слънце. А това означава концентрация на енергии, свързани с привличането на късмет, лесни успехи, влизане в живота ви на всичко ново и обещаващо. Влиянието на пълното слънчево затъмнение, ще бъде актуално на 11-17 декември. През тази седмица може да претърпите промяна в някои интереси или да получите важни за самите вас новини. И, в допълнение, именно през тази седмица се препоръчва да възобновите реализирането на проекти, които са били отложени, но не и отхвърлени като не актуални и безинтересни.

Енергията на слънчевото затъмнение ще се превърне в надеждна гаранция, че желаният резултат ще бъде постигнат. Сатурн във Водолей, няма да има аспекти към знака Козирог. Това означава отсъствие на тежки влияния, което, от една страна, ще позволи да се възползвате от положителното въздействие върху вашият знак от предходните 2 години, а от друга страна няма да създава нови трудности. По този начин 2021 г. ще бъде своеобразно време в което да пожънете плодовете от своите усилия и почивка от дългият път, който сте изминали предишните години.

Може би единственият източник на проблеми през следващата година, вероятно ще бъде времето, когато Сатурн е ретрограден. Това ще продължи от 23 май до 12 октомври. През тези няколко месеца е препоръчително да се въздържате от изясняване на отношенията по спорни въпроси (например по теми за наследство, идеологически разногласия и т.н.) И по-специално не се препоръчва да започвате съдебни дела по каквато и да е причина. Но ретроградният Сатурн със сигурност ще оцени опитите за благотворителност и подкрепа на близките. Следователно, точно на такива моменти, трябва да направите специален акцент в този период.

Работа и Пари

През 2021г., определено ще успеете да постигнете това, което искате в кариерата, но може би победата ще изисква от вас да изоставите принципите си. Марс, със своята силна позиция, ще ви предпазва от негативи. На свой ред Сатурн, вашият владетел, също ще заеме силна позиция по отношение на професионалната сфера и ще ви указва в кой момент е най-добре да преминете в офанзива. Ето защо за разлика от повечето знаци, сега не бива да разчитате само на логиката и разсъжденията. Но само емоциите, рефлексите и интуицията няма да са достатъчни. Необходимо е да намерите златната среда, тогава ще увеличите доходите си и ще придобиете желания статус. Или най-малко, ще затвърдите положението си.

Тези който работят за други, ги очаква добър напредък в кариерните дела. Но това най-вероятно няма да бъде голяма изненада. Почти всички от вас, отдавна вървят към такъв прогрес и напълно го заслужават. Тези които имат собствен бизнес могат да разчитат на успешен старт – а след това и на развитие – на нов проект. Определено ще ви хрумнат свежи и обещаващи идеи. А може би те се появяват в главата ви още сега. И ако тази година тяхното изпълнение поражда определени съмнения, то следващата, почти сигурно ще бъдат реализирани.

Почти всички от вас, ще имат възможност да разширят своето лично влияние. Във връзка с това някои, ще имат последователи или ученици, а немалко представители на вашият знак ще придобият безспорен авторитет сред колегите и дори ще станат лидери. Финансовото ви състояние, със сигурност ще се подобри. Това ще бъде резултат от влиянието на енергиите от Сатурн, намиращ се във 2-ри дом, и следователно справедливо ще ви възнагради за по рано вложените усилия.

И за да не пречите на потока на финансов късмет и да не го разсейвате, се препоръчва само да следват един малък съвет: не търсете специално допълнителни източници на доходи или поне не залагайте на тях през 2021 година. Много от вас ще имат излишък от средства през следващата година. Тях, разбира се, може просто да държите вкъщи като спестявания. Или да ги похарчите с лекота и удоволствие за ежедневни потребности. Въпреки това е много по-правилно и обещаващо, да направите добри инвестиции. През следващите 365 дни парите могат да работят перфектно за вас. И определено трябва да използвате това обстоятелство.

Любов и Семейство

За представителите на знака Козирог, представляващ елемента на Земята, 2021 г. ще бъде важен период по отношение на любовните отношения. Затова е препоръчително да не губите бдителност, дори ако главата ви се завърти от изобилието събития, които изискват вашето внимание. Вие ще бъдете един от малкото зодиакални знаци, за които чувствата и ярките емоции няма да се превърнат в ограничаващ фактор. От друга страна, това не означава, че ще бъдете свободни да избирате методите за постигане на целите. Семейните все пак, ще трябва да разчитат не само на собственото си мнение, а свободните представители на вашия знак изведнъж ще научат много нови неща и може би ще променят живота си доста радикално.

На необвързаните се препоръчва да не се съсредоточават твърде много върху проблемите, които имат в личния си живот. Също не трябва да се стремите към радикални промени в него, да ускорявате събитията или да се опитвате да влияете насилствено върху развиващите се обстоятелства. Тези, които мислят, че не получават достатъчно, а заслужават повече щастие, отколкото имат в момента, нека бъдат търпеливи. Тази „празнота“ със сигурност ще бъде запълнена. Просто трябва да не се намесвате в съдбата, а да я оставите тя да свърши всичко. Още в края на пролетта или началото на лятото немалко от вас, ще оставят след себе си всички разочарования и съмнения, защото положението им ще се промени значително.

Много промени ще се случат в живота на семейните. Големи и малки, важни и тривиални. Някои от вас ще направят щателна ревизия на условията си на живот, други ще купят нов недвижим имот, а трети ще направят основен ремонт на жилището си и т.н. Някои дори ще вземат решение за увеличаване на семейството (и може ще успеят да го приложат през следващата година). Що се отнася до отношенията между съпрузите, те обещават да бъдат стабилни и хармонични. Не се очаква да възникнат съществени предпоставки за тяхното влошаване.

Късмет и Здраве

2021 г. вероятно ще бъде година наситена на събития, които може да повлияят на живота ви. Възможно е сериозно да се замислите над своите действия и да направите някои корекции. Тези промени могат да окажат съществено влияние на вашето бъдеще. Всъщност решенията, които вземете, ще определят резултата през цялата година. Затова се препоръчва да помислите внимателно, преди да решите каквото и да било. Една от първите стъпки, които може да предприемете, е преструктуриране на вашите финанси.

Нещо повече, Сатурн, който е господар на вашия зодиакален знак, ще ви принуди да работите върху финансовата сфера. 2021 г. ще е много добра за любовта и отношенията. Тъй като Юпитер ще ви подкрепя, ще сте щастливи с партньора си и ще прекарвате много време с него, например на романтични пътувания. Не трябва да се притеснявате и особено за своето здравословно състояние. За почти всички от вас, ще бъде достатъчно да съблюдавате общоприетите правила и мерки, за да поддържате собствения си организъм в задоволително състояние. Единствено което е нужно, е да избягвате системната преумора, да си съставите ежедневен режим на хранене и да го спазвате стриктно.

Много е важно също, да щадите нервната си система. През годината е възможно да бъдете подложени на нервно напрежение, което ще бъде свързано с натоварения работен график. Основното правило е да не се притеснявате без причина. Опитайте се да се контролирате. Ако проявите слабост, негативните обстоятелства ще се възползват от това. Добре е да си почивате повече и по-често да излизате сред природата. През есенно зимния сезон, трябва да предприемете всички необходими мерки за защита срещу настинки, за щастие, профилактиката на подобни заболявания ви е добре позната.

Водолей
01.21 – 02.19
Водолей
Обща прогноза

Представителите на зодия Водолей, ги очаква трудна година. Тя обаче обещава да бъде достатъчно полезна, така че, по-късно ще я помните с позитив. Сатурн ще бъде в собственото ви съзвездие цяла година, образувайки съединение с наталното ви Слънце. Какво означава това? Първо, тест за духовното ви ниво. Ще се нуждаете от много мъдрост и зрялост, за да се справите достойно и да достигнете „финала“ на годината с чувство на удовлетворение. На второ място, тест за вашите физически възможности. Възможно е често да се чувствате уморени и е препоръчително да реагират на това правилно. Трето, тестът – човешки фактор. Възможно е 2021 г. да е богата на хорски интриги.

В тази връзка е силно препоръчително да сте много внимателни към поведението и изявленията на онези, с които животът ще ви сблъска. От друга страна, ще имате много шансове да поправите минали грешки. Работата в пълният смисъл на тази дума, която ще трябва да вършите през цялата година, със сигурност ще даде конструктивни резултати. Просто през този период често ще има ситуации против вашата воля и няма да се чувствате толкова удобно, колкото бихте искали. През 2021 г., аспект на съединение с наталното ви Слънце, също ще сформира Юпитер, който също ще бъде във вашият знак през повечето време. Но тук влиянието върху вас, ще се окаже доста положително, привличайки късмет на ваша страна и донякъде намалявайки сложното въздействие от енергиите на Сатурн.

Юпитер ще бъде във Водолей през по-голямата част от годината, осигурявайки дълги благоприятни периоди, които трябва да използвате, за да оптимизирате динамиката на важните жизнени процеси. Само от 14 май – 27 юли и след това последните няколко дни от годината Юпитер ще се премести в съзвездието Риби, завършвайки благоприятното си въздействие. До 19 август обаче, ще може да разчитате на мекото влияние на Уран в Телец, чиито енергии ще спомогнат за изглаждането на острите ъгли, провокирани от Сатурн. На 10 юни, се очаква слънчево затъмнение в съзвездието Близнаци. През тези 7-те дни, “заобикалящи” тази дата (т.е. 7-13 юни), трябва да насочите вашето внимание към всичко свързано с разширяване на личния хоризонт, придобиване на ново образование, организиране на важно пътуване и т.н.

В този не прост период, ситуациите често ще се променят точно пред очите ви. Това обаче не е причина да изоставяте избрания път, защото на финала ще имате изпълнение на желанията. Като представители на елемента Въздух, който е неутрален спрямо елемента на Земята, ще имате някой предимства. Обстоятелствата, макар и изпълнени с капани и възможности, няма да ви подтикват към нищо. Това е уникално предимство, което ще ви постави една стъпка пред конкурентите, включително в областта на личните отношения. Пригответе се за факта, че много неща във вашата среда ще се променят, а дори и хора. За щастие далеч не сте най-консервативният знак, така че някои метаморфози ще ви зарадват.

Работа и Пари

През 2021 г., трябва да бъдете много внимателни относно перспективите за реализиране на нови бизнес проекти. Тези които имат собствен бизнес трябва да се опитат да останат в рамките на вече развиващите се дела, започнати в по-ранни години. В този случай може да има само едно изключение – 100% увереност в успеха на новото начинание, основано на подробно проучване и на наличието на достатъчно количество материални и други ресурси. Тези на които се налага да работят за някой друг се препоръчва, да не проявяват излишна инициативност. И като обща препоръка за всички – трябва да избягвате да давате съвети и да не натрапвате собственото си мнение, ако никой не ви го иска.

Всички от вас, ще трябва да отделят много време за работните си задължения. Понякога дори твърде много. Но трябва да приемете това, защото в противен случай защитната енергия на Юпитер и Уран няма да бъде достатъчна, а Сатурн ще направи да платите по-висока цена за своите успехи, например, забавяйки времето за тяхната реализация. През цялата година представителите на вашият знак, трябва да бъдат изключително внимателни в отношенията с хората, с които взаимодействат на работното място. През всеки един ден от годината има риск да бъдете замесени в някакви интриги, конфликти и т.н. Очевидно няма да имате нужда от това, защото със сигурност няма да донесат никаква полза и дори могат да навредят.

Финансовото състояние на почти всички, обещава да се подобри. Много от вас ще могат да решат някои от дългогодишни материални проблеми. Но за да се случи това, се препоръчва разумно отношение към собствените разходи. Изключително нежелателно е да харчите пари за моментни капризи, защото следвайки тази слабост, рискувате от време на време да пробиете дупка в много приличния си бюджет. Като същевременно ще си създадете трудности при решаването на наистина належащи финансови или материални проблеми.

Тази година трябва да се опитате да спестявате, когато в бюджета ви се появят извънредни средства. Финансови инвестиции може да правите само при липса на каквито и да било рискови фактори. Големите покупки като недвижими имоти, е добре да направите след края на 2021 г. А средствата, заделени за такава придобивка, е по-добре да държите в себе си или на друго място, което ви изглежда достатъчно надеждно. Така гарантирано ще останат непокътнати до точния момент.

Любов и Семейство

За представителите на зодия Водолей през 2021 г. сферата на любовта и личните отношения няма да бъде най-динамичната страна на живота. Много ситуации обаче ще окажат решаващо влияние върху бъдещето ви. Това е добър период да разберете себе си. Сатурн, владетелят на вашия знак, ще ви напомня за грешките от миналото, за да не ги повтаряте отново. По този начин ще имате всичко необходимо, за да постигнете целите си на любовния фронт. В отношенията се опитайте да бъдете искрени с всички, дори с тези, които не харесвате. Това време е важно от гледна точка, че обстоятелствата ще ви разкрият много тайни и някои от тях може да са важни не само за вас.

Необвързаните вероятно ще изживеят доста наситена със събития и впечатления година. И въпреки че не всички моменти ще се окажат положителни, дори напротив, може да изпитате чувство на дискомфорт, като цяло годината ще бъде запомнена като интересно и дори полезно време. В крайна сметка много от вас ще придобият опит, от който след това дълго време ще могат да се възползват. За семейните представители на знака 2021 г. ще премине предимно гладко и без кризисни моменти. Някой ще я харесат, други не. Но, въпреки че мненията на повечето от вас ще бъдат разделени по този въпрос, в крайна сметка всеки от вас ще трябва да се опита да намери положителните моменти в собствената си ситуация.

Така че, някои може да отбележат колко е приятно да живеят без големи проблеми, а други да се научат да се радват на малките неща. Именно този подход ще бъде най-правилен за по-нататъшно решаване на кармичните проблеми. Всички представители на знака трябва да бъдат много внимателни през седмицата на слънчевото затъмнение (7-13 юни). Кавгите, започнати по това време, почти сигурно ще се окажат дългосрочни и неразрешими. Освен това в този случай, не трябва да се изключва възможността конфликта да стигне до съдебно производство. И това касае отношенията не само със съпрузите и най-близките хора, но и с роднините като цяло.

Късмет и Здраве

През 2021 г. вероятно ще натрупате по-богат опит от обикновено. Тъй като Сатурн, ще преминава през вашият знак може да срещнете някои проблеми, а стреса и напрежението да се увеличат. Много от плановете ви може да се провалят и това да доведе до известно разочарование. Паралелно с това през 2021 г., Юпитер също ще преминава през вашият знак, така че, вероятно ще останете доволни от това как животът може да обърне нещата във ваша полза. Преминаването на Юпитер се счита за много благоприятно в областта на финансите и богатството, романтиката, брака, образованието, професията и дори в разширяването на социалните кръгове. Следователно е вероятно да видите подобрение в живота си във всички горепосочени области.

Първоначално са вероятни сериозни проблеми по отношение на финансите и парите. Може да наблюдавате непрекъснат и постоянен ръст на разходите. Възможно е дори да има моменти, когато разходите ще надхвърлят доходите ви. Постепенно нещата ще започнат да се стабилизират и втората половина на годината ще бъде по-добра от първата. Всъщност годината може да бъде обещаваща за вас, ако искате да инвестирате в недвижим имот. Освен това 2021 г. може да ви донесе вълнуващи изненади. От средата на годината, необвързаните има голяма вероятност да срещнат някой важен човек. А емоционалната връзка с този човек, скоро може да прерасне в романтика и любов.

По отношение на здравето през 2021 г., трябва да обърнете внимание на зъбите и костната система. Опасността от наранявания, ще бъде увеличена. В това ще се прояви влиянието на Сатурн. Юпитер от своя страна, може да допринесе за увеличение на килорамите. Препоръчително е да си съставите диета и стриктно да я спазвате. През втората половина на годината, Марс ще създаде определено влияние върху вашият знак. И това трябва да ви мотивира към по-голям контрол върху състоянието на сърцето и съдовата система. И освен това, немалко от вас, могат се оплакват от безпочвени промени в настроението. Това основно ще е в резултат от въздействието на Марс, така че при такива обстоятелства просто трябва да бъдете търпеливи и да се опитате да изчакате възможно най-спокойно, докато енергиите на планетата загубят силата си.

Риби
02.20 – 03.20
Риби
Обща прогноза

Следващият годишен период, може да се окаже донякъде стресиращ за представителите на зодия Риби, в резултат на периодични влияния върху астрологичния им знак от планети и други зодиакални съзвездия. Сатурн ще създаде определени трудности и може да възпрепятства динамиката на важни жизнени процеси и да провокира пристъпи на умора. Обаче енергиите, излъчвани от Сатурн, няма да имат критични последици, тъй като той не формира никакви аспекти към знака Риби. През по-голямата част от годината, към вашият знак също няма да има аспекти на Юпитер. Това няма да създаде допълнителни проблеми, но също така ще сте лишени и от защитния му щит.

Въпреки това през 2021 г., ви очакват и много благоприятни периоди. Един от тях е гарантиран от Юпитер, който ще се премести във вашето съзвездие. В това положение – в аспект на съвпад – планетата ще остане от 14 май до 28 юли. През тези няколко месеца, ще бъдат премахнати всички ограничения, наложени ви от Сатурн. Ще може смело да демонстрирате личните си таланти и да претендирате за това, което смятат важно за себе си. Между другото, същата ситуация ще се развие и в самия край на годината – от 29 до 31 декември. Нептун ще бъде другия източник на положително влияние за вашият знак. От самото начало на годината и до 25 юни, ще може да разчитате на енергийната подкрепа от тази планета. Като той ще допринесе за духовното ви развитие, оформяне на плановете ви за бъдещето и по-обективна оценка на вашите възможности. По нататък планетата ще стане ретроградна, с което защитният “чадър” на Нептун, за съжаление, ще бъде затворен.

На 21 юни в съзвездието Рак ще има слънчево затъмнение. Това означава, че седмицата от 18 до 24 юни за много от вас, ще бъде белязана от знаково събитие, което ще бъде важно за вашето бъдеще. Затова е препоръчително през тези 7 дни, да планирате своите действия, тъй като те вероятно – значително ще променят начина ви на живот. Това може да бъде преместване, женитба, отказ от вредни навици и т.н. Въпреки някой трудности, тази година като цяло ще бъде положителна, поне ще постигнете целите си, а в областта на личните отношения ви очакват приятни промени.

Работа и Пари

През 2021 г. ще получите мощен старт и стимул в кариерата, но с всичко останало ще трябва да се справяте сами. Това е двусмислен период, защото са вероятни няколко доста трудни моменти, с които без чужда подкрепа, ще ви е трудно да се справите. В работата си, се опитайте да избягвате провокативни и други рискови действия и дори изявления. Не влизайте в конфронтация с колеги и още повече с шефове. Това ще има по-дългосрочни и дълбоки последици, отколкото може да си представите в момента, когато се случи. В края на краищата, няма да имате много възможности за външна помощ през 2021 година. Тези, които ще кандидатстват за повишение или нова работа, могат да очакват да получат това, което искат, докато Юпитер е в Риби.

От финансова гледна точка това ще бъде нетипичен период. От една страна, ще трябва да бъдете по-внимателни с бюджета си, освен ако, разбира се, не искате да се окажете на дъното. От друга страна ще имате възможност да подобрите финансовото си състояние и колкото по-активно действате, толкова по-дебел ще става портфейлът ви. Ситуацията може да се усложни от факта, че във финансовата сфера, както и на повечето знаци е противопоказно да се поддавате на емоции, а обстоятелствата доста често ще се опитват да ви изкарат извънконтрол. Същевременно ще има хора до вас, които искрено ще искат да ви помогнат. Така че в този цикъл имате всички шансове не само да укрепите позициите си, но и да работите за бъдещето. Особено ако сте готови за голяма промяна.

По принцип финансовото състояние на повечето от вас, обещава да бъде относително стабилно. Но едва ли трябва да се надявате на значително увеличение на доходите. Въпреки това също няма причина да се страхувате от възможни големи загуби. Все пак е препоръчително да харчите парите си обмислено. Всяка покупка трябва да бъде оправдана и полезна. По-специално, представителите на вашият знак трябва да бъдат внимателни към обстановката, въз основа на която ще решават да инвестират средствата си в проект или голяма придобивка. В такива начинания, ще има значителни рискове да сгрешите и да загубите парите си.

Любов и Семейство

2021 г., за представителите на зодия Риби, ще донесе ярки моменти в областта на любовта. Тази прогноза се отнася не само за тези, които все още не са намерили партньор, но и за семейните. Това е подходящ момент да преразгледате радикално своите виждания и да направите изводи. Очакват се важни новини и приятни срещи, включително с хора, които отдавна не сте виждали, но с които много бихте искали да общувате отново. Този период ще бъде добър в много отношения, но в никакъв случай не и спокоен, така че не се отпускайте. В личния живот има смисъл да се фокусирате само върху собствените си заключения. Ако се съмнявате, не бързайте с изводите. Сега времето е на ваша страна. Същевременно не се стремете да угаждате на всички.
Първо, разберете сами какво искате от вашите отношения.

Тези, които все още не са срещнали своята половинка, има смисъл да излизат по-често от вкъщи. Ако откажете да направите това, обстоятелствата ще вземат всичко в свои ръце, оставяйки ви без избор. Семейните ги очаква важен момент във връзката и вероятно ще се изправят пред избор. И дори да ви изглежда, че няма правилен вариант, в действителност всичко ще е по-сложно и по-позитивно. Истината ще ви се разкрие малко по-късно, бъдете търпеливи Необвързаните могат да направят интересно запознанство. Най-вероятно то ще се осъществи през май – юли. Новите отношения който ще се създадат през тези месеци, обещават да прераснат в силен съюз на двама близки по характер хора.

Тези, които вече са намерили своята любов, нека се опитват по-малко да говорят и да не действат спонтанно. Горещият нрав може да изиграе с вас жестока шега. Проблем, възникнал внезапно и както се казва, от нулата, може бързо да ви вкара в безизходност и да се наложи да се разделите с партньора си. На семейните се препоръчва търпение и спокойна реакция при всякакви обстоятелства. Вашите половинки не винаги ще се отличават с благоразумие и още повече с мъдрост, така че именно вие ще трябва да компенсирате тази липса. Ако, разбира се, желаете да запазите брачния си съюз. Тези от вас, които успеят да се справят с тази задача, ще придобият много ценен за бъдещето им опит, който може да използват в продължение на много години.

Късмет и Здраве

Със сигурност през месеците когато Юпитер ще бъде във вашият знак ще имате късмет. Докато пребиваването му във Водолей, може да се прояви в по стабилно заплащане и по-добри условия на труд. Въпреки това не бива да очаквате драматични промени в тази област, като повишаване в кариерата или промяна на работата. Тенденцията от този период е по-скоро за вероятен растеж на вашия потенциал, духовен опит и интуиция, благодарение на които може лесно да преодолеете своите притеснения и страхове, да заобиколите трудните моменти. Също така, през този период ще се нуждаете от някаква помощ, от която ще зависят резултатите за цялата 2021 година. Помощта ще дойде от неочакван източник, което показва важността на социалния компонент на предстоящия период от живота ви.

По отношение на здравето, периода ще бъде доста спокоен, без резки върхове и падения. Въпреки това се препоръчва да обърнете внимание на някои неща. Първо, не винаги ще бъдете прави и някои от грешките ви потенциално могат да доведат до заболяване и то не само за вас. Това не е прогноза. Това е предупреждение, което трябва да ви мотивира да започнете да оценявате дори най-очевидните решения от различни страни. На второ място, този период ще бъде опасен за по-пасивните. Рискът от патологии, свързани със заседналия начин на живот, се увеличава значително. И препоръката тук е, поне да се заемете със спорт и да се отнасяте внимателно към своето здраве.

Разбира се, да се заемате с екстремни спортове и да бъдете твърде ревностни във фитнеса не е нужно. От друга страна, грижата за собственото ви тяло трябва да има разумна мярка. Не трябва да реагирате бурно, на най-малкия симптом на неразположение. Големи здравословни проблеми, които биха създали риск от критични последици през 2021 г. не трябва да ви притесняват. Слабото място за представителите на вашият знак, може да стане качеството на използваните продукти (има опасност от заразяване с някакъв вид инфекция от остарял или нечист продукт), както и сезонните простуди и настинки.

astrostar.eu

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!