Глобяват лондонски полицаи, нарушили забраната да се подстригват

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
380

Снимка: Istock
В началото на месеца властите наложиха нови рестрикции
Група от 31 полицаи в Лондон ще бъдат глобени с по 200 британски лири, защото са нарушили стриктните ограничения заради COVID-19 и са се подстригали. Лондонската полиция започна разследване, след като получи сигнал, че множество нейни служители са посетили професионален бръснарски салон в Източен Лондон.
Според ограничителните мерки, наложени на 5 януари, фризьорските и бръснарски салони бяха затворени, за да се пресече разпространението на заразата.

Разследването заключи, че 31 полицаи, които миналата седмица са се подстригали в салона, трябва да бъдат глобени и че двама от тях, които създали организацията за това, трябва да бъдат разследвани за лошо ръководство.
“Дълбоко разочароващо и смущаващо е, че моите служители не изпълниха очакванията да се придържат към разпоредбите във връзка с COVID-19”, каза началникът на службата детектив Маркъс Бърнет.

“Макар служителите да са дарили за благотворителност при заплащането за услугата, това не ги извинява за тяхното много лошо решение. Очаквам много повече от тях”, добави той.
Миналата седмица британският министър на вътрешните работи Прити Пател обяви, че хората, които нарушават ограниченията заради пандемията, са застрашени от полицейски наказания и обяви глоба от 800 британски лири за тези, които участват в домашни партита.
nova.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!