Фюри отхвърли мач с Усик в Саудитска Арабия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
35

Въпреки съобщенията за преговори за организиране на битка в Саудитска Арабия между Тайсън Фюри и Олександър Усик – сблъсък за безспорната титла в тежка категория, британеца обяви, че няма никакъв шанс това да се случи. Циганския цар обяви, че този мач може да е само на Уембли в Лондон.

Фюри буйства в социалните медии през последните няколко дни, като нападна хора като Франсис Нгану, Джон Джоунс и дори Джо Роугън, както и насочи някои предвидими обиди по адрес на Усик.

В една от няколко публикации в Instagram, насочени към украинеца, той изглежда отхвърли разговорите за среща между двойката в Саудитска Арабия, твърдейки, че битката може да се случи „само в Обединеното кралство на Уембли“. Той каза на екипа на Усик „приемете или го оставете“.

Фюри последва това с видео съобщение до колегата си шампион, преразглеждайки предишните им условия и му казвайки да забрави да се бие с всеки друг. Както беше доказано в няколко случая напоследък, всякакви твърдения около тази битка не могат да се приемат като чиста монета, така че британските бойни фенове вероятно би било разумно да изчакат, преди да резервират своите хотели в Лондон.

Битката изглеждаше договорена по-рано тази година, но преговорите между двата лагера публично се провалиха, като повечето наблюдатели хвърлиха вината твърдо върху Фюри, въпреки че самият той вярва, че Усик е бил „уплашен“.

Това дойде след многобройни уверения, че историческото обединение на четирите пояса ще бъде следващото, оставяйки света на бокса горчиво разочарован и разочарован от тежката категория, която няма безспорен шампион през това хилядолетие.

Skills Challenge Entertainment не крият желанието си да организират Фюри срещу Усик в същата вечер като Антъни Джошуа срещу Дионтей Уайлдър в Саудитска Арабия през декември, давайки ново чувство на надежда, че състезанието, определящо наследството, всъщност може да се случи тази година.
gong.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!