Френските власти: Кокаинът не убива COVID-19

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
254

Франция се опитва да се справи с дезинформацията

Снимка: БГНЕС
Митовете за това, какво ни предпазва и лекува от коронавируса са много, а правителствата имат тежката задача да се справи с дезинформацията. Заради една популярна интернет теория, правителството на Франция трябваше официално да заяви, че кокаина не помага в справянето със заболяването.

“Не, кокаинът не предпазва от COVID-19. Той е наркотик, който води до пристрастяване и има сериозни последствия”, написаха в неделя от Министерството на здравеопазването в Twitter. Предупреждението им бе допълнено от линк към сайта им, където има полезна информация за коронавируса.

Тази публикация обаче не е единствената – подобно предупреждение от преди дни гласи, че алкохол и хлор, напръскани върху кожата ни, няма да ни предпазят от вируса, който вече е проникнал в тялото ни. От Министерството на здравеопазването уверяват, че комарите не пренасят COVID-19 и че дезифектантите не причиняват рак.

Изявлението на здравните власти идва, след като в социалните мрежи бяха разпространени десетки снимки от преправени новинарски емисии, които гласят, че кокаина убива коронавируса, пишат от Independent.

По публикацията работи: Нели Христова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!