Френска гражданка, живееща в Лестър от 42 години, застрашена от депортация

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
88

На Леонарда Зарконе е казано, че трябва да напусне Обединеното кралство.

Снимка: BBC

Леонарда Зарконе, 74-годишна френска гражданка, която е прекарала повече от 40 години в Лестър, е изправена пред заплахата от депортация. Г-жа Зарконе, която е била собственик на ресторант за бързо хранете преди да се пенсионира, е подала молба за статут на установено лице в ЕС след Брекзит, но е пропуснала срока за предоставяне на допълнителна информация, тъй като съобщението е попаднало в нейната „папка с нежелана поща“.

Въпреки че Министерството на вътрешните работи твърди, че е направило няколко опита да се свърже с нея, г-жа Зарконе разказва за шока, който е изпитала, когато е разбрала, че губи правото си на престой в Обединеното кралство. Тя е била информирана за това от имиграционен служител на летище Ийст Мидландс при завръщането си от Франция. След това е получила 28-дневен печат, позволяващ й временно да остане в страната.

Леонарда Зарконе, която се грижи за своя съпруг и дъщеря, изразява своята тревога и разстройство от перспективата да бъде разделена със семейството си, което е базирано в Обединеното кралство. Тя е дошла в страната като дете и се е установила там през 1981 г. със семейството си.

Синът й, Дейвид Брунето, който е подал заявления за установен статут за родителите си, споделя, че майка му не е запозната с компютърната техника и затова е пропуснала важни съобщения. Той подчертава, че има доказателства за дългосрочния престой на майка си в Обединеното кралство, включително фактът, че тя получава държавна пенсия и редовно плаща данъци.

Сега г-жа Зарконе е подала нова молба за установяване чрез имиграционен адвокат, но първоначалната й молба е отхвърлена като „невалидна“. Министерството на вътрешните работи е било помолено за коментар относно случая.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!