Ferrari пусна нов модел само за една държава (снимки)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
237

От J50 ще се направят едва 10 бройки

Ferrari пусна нов модел само за една държава (снимки) – Новини от Economic.bg

Ferrari пусна нова суперкола. Моделът J50 бе представен на специална церемония в Националния център за изкуства в Токио. Поводът за изработването на специалното издание е 50-ата годишнина от стъпването на Ferrari на японския пазар. Ето защо и моделът е наречен J50.

Италианският производител на спортни автомобили ще направи едва 10 коли от лимитираната серия. Колата е двуместна, ексклузивно само за японския пазар.

Всички 10 бройки ще бъдат с индивидуални екстри, направени от поделението за специални поръчки на Ferrari за всеки отделен клиент.

В резултат на ограничените бройки и индивидуалните изпълнения, вероятно в следващите години моделът J50 ще се превърне в рядък и много скъп.

Механично моделът, който е с отворен покрив, е базиран на звездното 488 Spider. Което означава, че има и същия 3.9-литров битурбо V8 двигател с 680 конски сили.

Естетически, стилът на J50 не се доближава твърде много до 488, на която е базиран. Предната част е силно повлияна от ултра-ексклузивния модел от 2015 г. Ferrari Sergio, докато предното стъкло напомня визьор на каска.

В същото време J50 е проектирана с подвижен покрив от карбонови влакна. Т.нар. Targa покрив е икона в дизайна на моделите на Ferrari от 70-те и 80-те години на миналия век, като модела 308, и се сгъва зад седалките.

Цялостният силует на J50 прилича на този на многомилионния хиперавтомобил LaFerrari Aperta.

Ferrari не разкрива на каква цена ще се предлагат 10-те коли от модела J50. Все пак, по оценки на специалисти, купувачите на новата суперкола ще трябва да се разделят със седемцифрена сума.

Източник: BusinessInsider

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!