Феновете може да се завърнат по стадионите в Англия от есента

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
18

Феновете можe да се завърнат на стадионите в Англия от октомври. Това заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

 

“Ще съблюдаваме по-големи събирания на места като спортните стадиони с поглед към предстоящо по-широко отваряне през есента. От октомври възнамеряваме да върнем публиката по стадионите. Тези промени трябва да бъдат направени по безопасен начин и при условие, че въведените през август мерки са успешни”, каза Джонсън, цитиран от Би Би Си.

От 1 август в страната ще бъдат разхлабени част от мерките. В края на юли на приятелски мачове по крикет, световното първенство по снукър и фестивала по конна езда Гудууд ще бъдат допуснати фенове, като тези събития ще послужат като ориентир за правителството.

“От месеци милиони от нас изпитват празнота, че не можем да отидем на мач, за да подкрепим отбора си или да присъстваме на спортно събитие от най-високо ниво. Доволен съм, че вече сме в състояние да продължим напред с план, който да помогне за безопасно отваряне на вратите за феновете”, каза спортният министър Найджъл Хъдълстоун.
Правителството е начертало мерки и съвети към феновете при евентуалното им завръщане по стадионите. Според тях хора, които потенциално имат симптоми на коронавируса или са били в контакт със заразен, не бива да присъстват.

От своя страна клубовете трябва да следят за спазването на социална дистанция по трибуните. В допълнение трябва има контролиран поток на влизащите и излизащите от съоръжението, а на входовете и изходите да бъдат инсталирани уреди за дезинфекция.
dnevnik.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!