Евтаназията не влошава грижите в края на живота, сочат данни от британски депутати

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
55

Евтаназията не влошава грижите в края на живота, твърдят британски депутати. Изследването на Комисията по здравеопазване и социални грижи на Камарата на общините показва, че в държавите, които позволяват евтаназия, качеството на грижите не се влошава. Напротив, има доказателства за подобрение и допълнителни инвестиции в палиативните грижи.

Въпреки това, комисията не е взела становище за промяна на закона в Англия, като целта ѝ е да допринесе за информирания дебат по темата.

Кампанията на Дейм Естер Рантцен подчертава значението на правото на избор относно начина на умиране. Тя изтъква, че хората трябва да имат възможността да избират своя край без болка и страдание чрез евтаназия.

Комисията също така подчертава нуждата от допълнително финансиране за хосписите в Англия, тъй като достъпът до качествени грижи в края на живота е неравномерен. Това подчертава важността на подобряването на палиативните грижи независимо от дебата за евтаназия.

Общественият дебат за евтаназия продължава да бъде активен, като мненията се разделят относно етичността, безопасността и възможните последици от промяна на закона.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!