Еврокомисар ще препитва четирима български министри

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1192

Четирима български министри ще бъдат днес в Брюксел заради усвояването на еврофондовете. България е в дъното по този показател, като след нея е само Румъния.

Министрите по управлението на средствата от ЕС Томислав Дончев, на околната среда и водите Нона Караджова, на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Имайло Московски ще бъдат приети днес в Брюксел от еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

България няма да загуби дори и евроцент от ЕС за 2011 г., категоричен бе по БНР Томислав Дончев. С Йоханес Хан ще се обсъжда усвояването на европарите за 2012 година, допълни министърът.

На срещата ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с използването и управлението на средствата от ЕС до края на настоящия програмен период (декември 2013 г.), както и бъдещите регламенти на структурните и Кохезионния фонд, съобщи БТА по информация от кабинета на министър Дончев.

Очаква се България да предложи модел за ускоряване на усвояването на еврофондове. Той предвижда техническо съдействие от Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие. Предстои да се уточни ролята в такъв модел на Еврокомисията, предаде БНР.
Румъния вече договори техническо съдействие от ЕК.

По-рано през деня министрите Дончев и Московски ще участват в заседание в Антверпен, посветено на бъдещото свързване на транспортните мрежи в ЕС.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!