ЕК категорично отказва да предоговаря споразумението за Brexit

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
736

ЕС и държавните членки не може да бъдат изнудвани, коментира и германският министър по европейските въпроси
Снимка: Wikimedia
Който и да стане следващият премиер на Великобритания, той няма да може да внесе промени в споразумението за Brexit, категоричен е говорител на Европейската комисия, пише агенция Reuters.

„Всеки знае какво е договорено. Споразумението е одобрено от всички страни членки и изборът на нов премиер няма да промени параметрите на сделката”, каза говорителят след журналистически въпрос осъществима ли е заканата на фаворита за следващ британския премиер Борис Джонсън да не плати 39 млрд. паунда задължения към Брюксел.

Няколко от другите кандидати за премиерския пост вече обещаха да договорят по-благоприятни условия за излизането на Великобритания от ЕС, отколкото Мей успя да осигури.

Германският министър по европейските въпроси Михаел Рот също заяви, че ЕС и отделните страни членки нямат готовност да предоговорят споразумението за Brexit, сключено между Лондон и Брюксел, който и да бъде следващия британски премиер. Той каза, че кандидатите за мястото на Тереза Мей като лидер на управляващата Консервативната партия и премиер на страната ще е добре да имат това предвид, когато дават предизборни обещания.

„ЕС и държавите членки не може да бъдат изнудвани”, каза Рот пред Reuters и добави: „Не виждам желание за рестартиране на преговорите отначало. Кандидатите ще е добре да имат това предвид в хода на вътрешнопартийната си кампания”.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!