Един загинал и няколко ранени след нападение с нож на парти за Евро 2024

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
88

Един човек загина и трима са ранени след като нападател с нож атакува футболно парти в Германия.

Неидентифициран мъж намушка човек в жилищен комплекс в Магдебург, Германия, преди да нахлуе на частно парти за гледане на Евро 2024.

Полицията беше повикана около 21:30 ч. и също беше нападната от мъжа, преди той да бъде застрелян и по-късно да почине от раните си в болница.

Все още не се знае нищо за нападателя или жертвата. Мъжът също така заплашил хора в близка градина, които повикали властите.

Полицията вече е затегнала мерките за сигурност и е в повишена готовност преди тазгодишното Евро 2024 в Германия. Феновете ще бъдат проверявани за оръжия и алкохол на входовете на стадионите, тъй като се очаква над 300,000 британски фенове да пътуват до Германия за състезанието.

Всеки, който нарушава обществените закони на Германия, може да бъде отведен до банкомат за плащане на глоби на място, съобщиха от полицията.

Министърът на вътрешните работи на Германия, Нанси Фезер, заяви, че се прави всичко възможно за да се гарантира безопасността на събитието: “Не може да се гарантира 100% сигурност, но сме добре подготвени и оставаме много бдителни.”

Безпокойствата от престъпления с нож в Германия нарастват, след като полицай беше намушкан многократно по време на политически митинг миналия месец и почина.

Множество хора бяха ранени по време на нападението в Манхайм, което беше излъчвано на живо в YouTube. Нападението се случи преди събитие, организирано от Citizens’ Movement Pax Europa (BPE) – група, която се противопоставя на “ислямизацията” на Европа. Кадрите показват как заподозреният размахва дълъг нож и безразборно намушква присъстващите.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!