Джошуа: Наред е Пулев, Ортис ще чака

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
333

С българина се разбрах още преди година, обясни шампионът
Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа потвърди пред “Скай Спортс”, че следващият му съперник ще бъде Кубрат Пулев. Българинът е задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF), като мачът със сигурност ще се проведе през есента. Предстои да бъдат определени точната дата и локацията.
Първоначалните очаквания бяха за реванш между Джошуа и Владимир Кличко. След като украинецът прекрати кариерата си, претенции за двубой с британеца изрази и Луис Ортис, който извоюва правото си да се боксира за пояса на Световната боксова асоциация (WBA).
“За съжаление Кличко прекрати кариерата си и въпреки че очаквах с нетърпение реванша, сега трябва да се насоча към задължителните претенденти. От около една година сме се разбрали с Пулев, докато с Луис Ортис сме говорили от около два месеца – обясни Джошуа. – С Пулев уговорката е, че той ще е следващият ми опонент, ако няма реванш с Кличко. Чак след това може да преговаряме с Ортис. Ще се бия и с двамата.”
Шампионът бе категоричен, че целта на съперниците му не са титлите, а парите, които ще им осигури подобен сблъсък. “Ако някой е толкова нетърпелив, че не иска да чака, няма проблеми – нека ми отнемат пояса, щом такива са правилата”, допълни той.
Джошуа пожела мачът с Пулев да се състои в Кардиф заради по-лесния достъп на феновете му спрямо останалите обсъждани локации – САЩ и Китай.
btvnowinite.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!