Дянков и Найденов се скарали заради парите на фермерите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
619

„Не си позволявам никога да коментирам членове на кабинета. Това може да прави само и единствено премиерът Бойко Борисов и той го направи. Аз няма какво повече да кажа“.

Така министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира в интервю за „24 часа“ разразилия се конфликт между него и финансовия министър Симеон Дянков, който предизвика гневната реакция на премиера.

Вчера Дянков си позволи публично да обяви, че има дрязги със земеделския министър и намекна, че може да последва съдбата на бившия транспортен министър Александър Цветков.

Думите му предизвикаха светкавична реакция на премиера, който заплаши Дянков, че може да си отиде преди Найденов, ако наистина е казал „такава глупост“.

„Имахме тежка година, пожелавам на всички мои колеги, включително и на министър Дянков, хубаво посрещане на 2012 г. и дано тя да бъде по-успешна за всички“, коментира днес лаконично Найденов.

Той обаче призна, че си е навлякъл гнева на финансовия министър заради субсидиите на зърнопроизводителите, които протестираха и блокираха с трактори жълтите павета в София.

„Искаше ми се най-много на мен подпомагането да стане в пълен размер, до последно настоявах и ако щете, навлякох си гнева на финансовия министър за това, но направих всичко, за да защитя сектора.
За мен е важното, че в земеделието като цяло влизат повече пари. Ако го сравним с чувала на Дядо Коледа – миналогодишният беше по-лек, с един-единствен, но голям подарък. А сега чувалът е по-тежък, с доста повече подаръци, макар и по-дребни. Но така ще зарадваме повече хора“, обясни земеделският министър.
Той дори се пошегува, че завижда на Аню Ангелов, че военните нямат право да протестират. По думите му най-шумното съсловие е земеделското.
„Протестите на фермери са нещо, което се случва не само в България. В повечето държави от ЕС дори е по-често. Наскоро в Белгия протестираха фермери, дефилираха и по “Шан-з-Елизе”, и в Берлин. Емоционално съсловие са, не мога и да им се сърдя. Разликата между мъжа и момчето е в цената на играчките. Техните са скъпи, лъскави и хубави играчки, може пък да са искали да ги покажат.
Но дано винаги го правят така, че да не притесняват ежедневието на останалите хора и бизнеса. А дали пак някога ще излязат на стачка? Сигурно, но не искам да гадая кога и защо“, коментира още Найденов.
Той оцени изминалата година като изключително успешна за земеделието.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!