Дронове да бъдат използвани вместо полицейски служители при повиквания на 999 за намаляване на времето за реакция

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
41

В Обединеното кралство, канцлерът Джереми Хънт обяви планове за използване на дронове като първа реакция при спешни повиквания на номер 999. Тази инициатива е част от усилията за ускоряване на времето за реакция при инциденти и намаляване на натиска върху полицейските служители. Обявената инвестиция от 230 милиона паунда е насочена към внедряването на нови технологии, които ще спомогнат за по-ефективното предоставяне на обществени услуги.

Хънт спомена, че нововъведенията включват възможността за докладване на престъпления чрез видео обаждане. Това би позволило на жертвите на престъпления да комуникират по-лесно и бързо с полицията, което от своя страна би намалило времето за административна работа за полицейските служители. Според Хънт, тези мерки могат да освободят времето на служителите, което е равносилно на добавянето на 20 000 допълнителни служители годишно.

В допълнение към усилията за подобряване на полицейските услуги, канцлерът съобщи за инвестиции в съдебната система и образованието. Обявени са 170 милиона паунда за финансиране на мерки за намаляване на рецидивизма и дигитализация на съдебния процес. Освен това, 105 милиона паунда са отпуснати за изграждането на нови специални училища, които ще подобрят образователната инфраструктура за деца със специални образователни нужди.

В рамките на бюджета си, Хънт обяви и няколко данъчни облекчения, включително намаление на националната осигуровка за работници и самонаети лица. Той твърди, че тези мерки ще допринесат за най-ниската ефективна данъчна ставка от 1975 година насам и биха могли да стимулират заетостта, като доведат до навлизането на 200 000 допълнителни лица на работния пазар. Тези инициативи са част от стратегията на канцлерът за стимулиране на дългосрочния икономически растеж и подобряване на качеството на обществените услуги.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!