Драма в полет от София: Мъж губи съзнание, болка, кислород…Спасеният пътник с благодарствено писмо до екипажа на Bulgaria Air

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1712

 

Снимка: архив Булфото

Мъж загуби съзнание в самолета от София до Брюксел и бе спасен благодарение на бързата намеса на стюардесите и пилотите на борда. Инцидентът станал на 23 юни по време на полет към белгийската столица. В самолета Ембраер пътували 100 пътници.
Това съобщиха от Bulgaria Air след като компанията получи благодарствено писмо от спасения пътник за бързите действия на екипажа – Габриела Кожухарова, Иван Александров, Александра Илкова, Петър Аврамов.
“За съжаление престоят ми в България ми донесе доста тежък вирус, който затрудни връщането ми до Белгия. По време на полета загубих за кратко време съзнание и ако не беше бързата и компетентна помощ, която ми оказаха членовете на екипажа, изходът можеше да бъде фатален за мен. По време на полета бе организирано също лекар от летището да чака при кацането”, написа мъжът до авиокомпанията.

“Много Ви моля да предадете на всички Ваши колеги и на капитана на самолета моята благодарност за компетентната и хуманна помощ, която ме спаси. Възхитен съм от професионалния начин, по който се справиха с тази ситуация”, се казва още в благодарственото писмо на пътника, който желае да остане анонимен.
Една от стюардесите, Габриела Кожухарова, която е била на борда по време на инцидента, разказа пред Dnes.bg, че ситуацията се разиграла около 30 минути преди кацането в Брюксел.
“На един от пътниците му прилоша. Стюардесата, която регулярно минава, за да провери дали всичко е наред и дали пътниците имат нужда от нещо, видя, че мъжът не е добре и ни извика, за да съдействаме”, си спомни тя.
Пътникът се оплаквал от силна болка в корема и бил много блед.
“Предложихме му болкоуспокоително, но много бързо разбрахме, че ситуацията е по-сериозна. Болката му ставаше все по-силна, а той самият – все по-слаб. Изгуби за кратко съзнание. Дадохме му кислород, за да се свести. Грижехме се да му е прохладно”, допълни стюардесата.
В същото време командирът се свързал с летището в Брюксел и организирал линейка, която да посрещне мъжа на летището.
“Успяхме да го стабилизираме и когато дойде време да слезем от самолета, го предадохме на медицинските лица. Още тогава пътникът ни благодари, като в очите му се виждаше, че е искрен. От името на целия екипаж мога да кажа, че сме много щастливи, че той е добре”, допълни стюардесата.По публикацията работи: Вера К. Александрова

dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!