Доживотен затвор за словак, който е отговорен за убийството на млада ирландска учителка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
147

Йозеф Пушка е признат за виновен единодушно от съдебно жури в Наказателния съд в Дъблин

Снимка: Shutterstock

Доживотен затвор за словак, който е отговорен за убийството на млада ирландска учителка, предаде Франс прес.

Йозеф Пушка, който пристигнал в страната преди около едно десетилетие, беше признат за виновен единодушно от съдебно жури в Наказателния съд в Дъблин преди седмица, цитирана от БТА.

Ашлинг Мърфи, 23-годишна учителка, бе намерена мъртва през януари 2022 г. на брега на Големия канал в Тюламор (Западен Дъблин), където отишла да тича в следобедните часове.

Младата учителка е била намушкана 11 пъти с нож във врата, а ДНК пробата, взета изпод ноктите ѝ, съвпада с тази на Йозеф Пушка.

Според обвинението доказателствата срещу него, в комбинация със записите от камерите за видеонаблюдение, са категорични. 33-годишният баща на пет деца обаче не се е призна за виновен в навечерието на началото на съдебния процес в Дъблин преди близо месец.

В дните след убийството словашкият гражданин признава пред разследващите, че е убил Ашлинг Мърфи. По-късно, след като е арестуван, той се отказва от показанията си, като заявява, че не си спомня за случилото се и че “не знае нищо” за убийството.
След това словакът започва да твърди, че се е опитал да помогне на жената, която била нападната от маскиран мъж.

Йозеф Пушка обаче признава, че на няколко пъти е лъгал полицията, а съдията благодари на съдебните заседатели, че не са “загубили повече време за неговите глупости”.

Убийството на Ашлинг Мърфи посред бял ден предизвика широк обществен отзвук в Ирландия и в съседна Великобритания, особено след като през предходните месеци няколко жени бяха убити на публични места, включително лондончанката Сара Евърард от полицай, който междувременно също беше осъден на доживотен затвор, отбелязва АФП.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!