Директорът на British Telecom напуска насред съкращения на 13 000 човека

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
146

Негов наследник ще встъпи през втората половина на годината
Главният изпълнителен директор на BT Group (бившата British Telecom) Гавин Патерсън ще се оттегли по-късно тази година, като заяви, че е необходима промяна в ръководството на телекомуникационната компания.

Патерсън, който ръководи BT в продължение на почти пет години, а преди по-малко от месец той обяви съкращения на 13 000 работни места в опит да се справи с големия натиск върху бизнеса. Компанията не успява да достигне целите си за приходи и прогнозите за следващите години не вещаят ръст на печалбата, което изпрати акциите й до близо 6-годишно дъно.

Председателят Жан дьо Плеси каза, че Бордът напълно подкрепя стратегията на Патерсън, но е необходим нов лидер.

Търсенето на наследник на Патерсън вече е започнало, обявиха от компанията, и се очаква той да встъпи през втората половина на годината.

Патерсън заяви, че е „изключително горд“ от постигнатото от бившия телекомуникационен монополист, включително прехвърлянето на няколко милиарда паунда в разпространение на спортно съдържание, купувайки най-големия британски мобилен оператор ЕЕ и трудно постигнатото споразумение за създаване на по-голяма независимост за мрежите й Openreach.

Но признанието, че измама е оставила 530 милиона лири „дупка“ в италианския бизнес, в съчетание с рязкото забавяне на търсенето от страна на клиенти от публичния и корпоративен сектор, принуди 50-годишният изпълнителен директор да намали очакваните цели през 2017 г.
economic.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353