Деца сред девет ранени при „корозивна“ химическа атака на улица в Лондон

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
705

Атаката рани допълнително трима души, предполага се, че са се опитали да помогнат, както и трима служители на Metropolitan Police, отзовали се на сигнала около 19:25 часа.

Лондонската пожарна бригада (LFB) съобщи, че на двете деца и тяхната майка е оказана незабавна спешна помощ на мястото на инцидента на Lessar Avenue, недалеч от Clapham Common.

Детективът Александър Касъл потвърди, че жената и децата, както и тримата възрастни, смятани за помагащи, са откарани в болница. Отзовалите се полицаи също са получили лечение за леки наранявания.

Det Supt Castle добави, че въпреки продължаващите тестове за идентифициране на веществото, се предполага, че е корозивно.

Полицията и полицейски хеликоптер издирват мъж, забелязан да бяга от местопроизшествието.

Спешната медицинска помощ е откарала петима от пострадалите в център за тежки травми, а други трима – в местна болница. Деветият пациент е освободен на място, според говорител.

Марина Ахмад от Лондонската асамблея описа случая като пътен инцидент с атака с киселина.

LFB отбеляза, че пожарната е била повикана в 19:35 и инцидентът е приключил до 21:21 часа, като две пожарни коли са пристигнали на мястото.

www.budilnik.com

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!