Делото “Белнейски” – най-скъпото у нас

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
713

Над 100 000 лв. струва разследването на убийствата на сестрите Росица и Христина Белнейски.

В разходите по делото не са включени обаче парите за близо 400 ДНК експертизи, направени в лабораторията на МВР, пишр “24 часа”.
Така обвинителният акт срещу Лазар Колев за зверството, който бе внесен в съда преди дни, се оказва най-скъпият в България. Досега най-много пари били дадени за разследването на убийството на Андрей Луканов, следвано от делото за срутената сграда на ул. “Алабин” в София. Но заедно с разходите за 400-те ДНК експертизи делото “Белнейски” изскача далеч напред.
Припомняме, че след 5-годишна сага на 6 януари т.г. Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе обвинителния акт срещу Лазар Колев – единствения обвиняем за жестокото убийство на сестрите Христина и Росица Белнейски.
Срещу Колев са повдигнати две обвинения. Едното е за това, че на 28 януари 2006 година е изнасилил и убил Росица Белнейска. Според прокуратурата престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Другото обвинение гласи, че на същата дата Лазар Колев е блудствал с непълнолетната Христина Белнейска, след което я е убил. Целта му била да удовлетвори половия си нагон, а за да се случи това, е използвал сила.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!