„Дейли Телеграф”: Няма връщане назад от строгите мерки за икономии, посочва Дейвид Камерън

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
435

Британският премиер Дейвид Камерън по-късно днес се очаква да декларира, че „няма връщане назад”

от строгите съкращения на разходите след като лидерите на Франция и Гърция бяха свалени от недоволството на хората от строгите мерки за икономии. Еврозоната изпитва „изключително сериозни проблеми” и насрещният вятър от сътресенията може да застраши възстановяването на Великобритания, ще посочи премиерът, пише вестник „Дейли Телеграф”.
В рядко виждана съвместна поява с Ник Клег, премиерът и неговият вицепремиер ще потвърдят своята готовност и тази на техните партии да защитят Великобритания от „финансовата буря”. Тяхното обръщение идва на фона на турбуленцията на пазарите и изборните резултати във Франция и Гърция, където бяха свалени две ръководства, подкрепящи подхода на строгите бюджетни икономии.
В определен момент вчера еврото падна на най-ниското си равнище от три години насам в сравнение с британския паунд, след като анализаторите предвидиха, че Гърция вероятно ще напусне еврозоната. А това от своя страна ще увеличи рисковете за прехвърляне на икономическата „зараза” в други европейски държави.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!