„Дейли телеграф”: Британските данъкоплатци ще поемат рисковете от ипотеките за първо жилище на своите сънародници

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
341

Британският премиер Дейвид Камерън и неговият заместник Ник Клег ще обявят предложенията си как държавата да помогне на британците да закупят първото си жилище, пише в. „Дейли телеграф”.

Събраните от данъци пари ще бъдат използвани за поемането на риска от ипотеките, срещу които ще вземат заеми британците, искащи да закупят първото си жилище. В същото време двамата лидери ще предложат субсидии за строежа на 16 хиляди жилища с помощта на 400 милиона лири стерлинги от парите на данъкоплатците в полза на строителните предприемачи.
В по-дългосрочен план правителството ще работи по схема, по която милиарди лири от пенсионните фондове ще бъдат използвани за финансирането на строежите на електроцентрали, ветроенергийни турбини и пътища.
Всичко това е част от новата вътрешна политика на правителството, която ще бъде публикувана днес. Камерън и Клег заявиха, че строителството във Великобритания е било пренебрегвано с десетилетия и сега е нужна „радикална и безсрамно амбициозна стратегия”, която да разтърси пазара на недвижимите имоти.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!